Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht vastgelopen op de Westerschelde

Toegevoegd: 27-07-2020, 13.21 uur
Het vastgelopen jacht op de Westerschelde.
Het vastgelopen jacht op de Westerschelde.
© Foto: KNRM Breskens
Door: t

BRESKENS - Vrijdagochtend is reddingboot Zeemanshoop van KNRM-station Breskens uitgevaren voor een vastgelopen jacht op de Westerschelde. Vermoedelijk was het anker van het jacht vast komen te zitten aan de ketting van een boei.


Rond 09.50 uur werd de bemanning van de Zeemanshoop opgeroepen voor het vastgelopen jacht ter hoogte van boei W8 op de Westerschelde. Eenmaal ter plaatse aangekomen zag de bemanning van de reddingboot dat het jacht zijn anker uit had staan. Vermoedelijk is deze verstrikt geraakt in de ankerketting van de desbetreffende boei waar het jacht lag.

De schipper van het jacht heeft op advies van de schipper van de Zeemanshoop zijn anker losgelaten waarna hij zijn tocht weer voort kon zetten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren