Weerbericht:
Bewolkt en vrijwel overal droog. Morgen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie drugspanden gesloten in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 27-07-2020, 13.55 uur
Drie drugspanden gesloten in Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Tim Koster

SAS VAN GENT - Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen heeft deze maand drie panden gesloten vanwege drugsovertredingen. In Sas van Gent gingen een loods en een woning met bijbehorende berging op slot. In Sluiskil werd een woning gesloten.


De bestuurlijke maatregelen zijn genomen op basis van artikel 13b van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. De burgemeester kan een pand sluiten na het aantreffen van een handelshoeveelheid drugs. Het doel is om een einde te maken aan de situatie (aanloop) en herhaling te voorkomen. Via deze maatregel treedt de burgemeester ook op tegen het brandgevaar dat door illegale kwekerijen wordt veroorzaakt. 

Op 7 juli werd een een woning met bijbehorende bering aan de Julianastraat in Sas van Gent gesloten. Op 18 februari werd er in de woning ruim 1.5 kilo aan gedroogde henneptoppen aangetroffen. In de bijbehorende bering werden nog eens 145 wietplanten aangetroffen. In de woning werden naast de aangetroffen drugs ook nog verboden wapens gevonden. De woning en de berging zijn voor een periode van 6 maanden gesloten.

In Sluiskil werd op 14 juli een woning aan de Stroodorpe voor drie maanden gesloten. Op 22 april werd hier een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 374 wietplanten. Een loods aan de Vier Ambachtenstraat in Sas van Gent is op 22 juli voor zes maanden gesloten. Hier werd op 5 februari ook een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de loods zijn toen 609 wietplanten gevonden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
b kaiser (27-7-2020 om 17:54)
jammer dat de panden waar coke, heroïne en andere harddrugs worden verhandeld en/of gebruikt niet worden aangepakt, alleen de panden waar ze de planten kunnen zien worden gesloten