Weerbericht:
Vrij veel wind bewolkt en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Drie jaar cel geëist voor afpersing en bedreiging

Toegevoegd: 30-07-2020, 20.20 uur
Drie jaar cel geëist voor afpersing en bedreiging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 56-jarige B. S. uit Goes die ervan wordt verdacht in ieder geval twee mensen in totaal 160.000 euro te hebben afgeperst is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist. Daarnaast eiste de officier van justitie dat S. dat geld ook gaat terugbetalen.


Naast de afpersing wordt S. ook nog verdacht van steunfraude en claimt de gemeente Goes een bedrag van 152.000 euro dat S. niet heeft opgegeven als 'verdiensten'. Volgens S. werd hij onder druk gezet door criminelen van wie hij in het verleden bij zijn bezoek aan goketablissementen geld had geleend. Dat zou ongeveer 4 ton zijn geweest. Inmiddels zou dat bedrag al zijn terugbetaald.

Dat S. zijn twee slachtoffers ook bedreigd zou hebben door - als ze niet betaalden zouden hun kleinkinderen om het leven worden gebracht of hun woning in de fik worden gestoken - was absoluut geen dreigement geweest, bezwoer hij. Het was meer bedoeld om wat druk op de ketel te zetten.

Om hoeveel afgeperst geld het in totaal gaat is niet te zeggen, omdat het Openbaar Ministerie (OM) is uitgegaan van bedragen te bewijzen zijn, zoals bankafschriften en dergelijke. Of de slachtoffers - als de rechtbank alles bewezen acht en de schadevergoedingen toewijst- hun geld ooit nog terug zullen zien is nog maar de vraag. S. heeft nog nooit gewerkt en er is weinig tot niets te halen. De uitspraak is op 13 augustus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk De Groot (31-7-2020 om 08:18)
Truus , iemand die 56 jaar is en nog nooit heeft gewerkt is of ziek ( wat dan echt heel erg rot is ) of een luie profiteur. Deze man , ik ken hem ook niet , valt duidelijk in de laatste categorie. Hij was gezond genoeg om te gokken en mensen af te persen..... Waarom kon hij dan niet gewoon gaan werken voor zijn geld ??
Adje (31-7-2020 om 06:44)
@Trus, nee hoor gelukkig niet.
Truus (30-7-2020 om 22:53)
Ja en wat zegt dat dan? Jij kent hem zeker.....
Adje (30-7-2020 om 20:40)
S. Heeft nooit gewerkt en hij is 56 jaar oud. Zegt al genoeg over deze man.
Cookie-instellingen beheren