Weerbericht:
Bewolkt en perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Explosie in flatgebouw Hogeweg Vlissingen

Toegevoegd: 30-07-2020, 20.59 uur - Update: 30-07-2020, 22.26 uur
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - In een flatgebouw aan de Hogeweg in Vlissingen is donderdagavond brand uitgebroken nadat er een explosie heeft plaatsgevonden. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1. Ook is er een traumahelikopter ter plaatse gekomen. Over het aantal gewonden is nog niets bekend.


Rond 20.50 uur werd een eerste eenheid van de Vlissingse brandweer met spoed ter plekke gestuurd. De brandweer schaalde al snel op naar zeer grote brand waardoor er uiteindelijk vier blusvoertuigen en twee ladderwagens ter plekke kwamen. Ook een groot aantal ambulanceteams en een traumahelikopter uit Rotterdam werden ingezet. Het medische personeel was op straat en in de ambulances druk bezig met het behandelen van gewonden. Over het aantal gewonden en de ernst van hun letsel is echter nog niets bekend. Eén van de slachtoffers is inmiddels met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. Het is onduidelijk of deze persoon uit de betreffende woning kwam of uit één van de buurwoningen.

Het raamkozijn van de woning waar de explosie plaatsvond, ligt zo'n 20 meter verderop op een grasveld. Dit grasveld is inmiddels afgezet. Aan de achterkant van de woning is een groot deel van het balkon weggeblazen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) breidde de brand zich na de ontploffing uit naar de bovenliggende verdieping. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagens diverse mensen van hun balkon gehaald. In de tussentijd haalden politieagenten al mensen naar beneden. Bij de brand kwam een tijd lang veel rook vrij. Deze trok in de richting van het nabij gelegen ziekenhuis. 

Om 21.00 uur werd door de hulpdiensten GRIP 1 afgekondigd zodat betere afstemming plaats kon vinden tussen de betrokken disciplines. Tientallen mensen die naar de brand kwamen kijken zijn door de handhavers van de gemeente en medewerkers van de politie weggestuurd. Het gebied rondom de flat is inmiddels volledig ontruimd. De Koudekerkseweg en de Bonedijkestraat zijn afgesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. Bij het Pablo Picassoplein worden omwonenden opgevangen die door de brand hun woning hebben moeten verlaten. Om hoeveel mensen het gaat en of zij vannacht terug naar huis kunnen, is nog niet duidelijk. Het Rode Kruis is inmiddels ter plekke om hen te helpen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoutelandenaar (31-7-2020 om 22:00)
2 Vraagjes waarom kwam er een brandweer ploeg uit Oosterland en 1 uit Terneuzen
Jac (31-7-2020 om 00:01)
@Moeder Hoeveel branden ontstaan tegenwoordig door zonnepanelen. Geen een systeem is 100% veilig. Los daarvan nare situatie, 1 dode en een hoop ellende voor behoorlijk wat mensen, sterkte
Moeder (30-7-2020 om 22:10)
Lijkt me zaak dat we snel van het gas af gaan... Gevaarlijk spul... Sterkte voor de bewoners en naaste buren die hun huis en spullen kwijt zijn. (Neem ik aan) Hopelijk valt het mee met evt verwondingen!
Jordi (30-7-2020 om 21:32)
zeer grote brand volgens de meldcodes. Hopelijk geen slachtoffers.
Cookie-instellingen beheren