Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek in flat Vlissingen na explosie

Toegevoegd: 31-07-2020, 09.44 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie doet vandaag onderzoek in de flat waar gisteravond na een explosie de bewoner van appartement om het leven kwam. Bij daglicht is de enorme ravage goed te zien.


De explosie in het flatgebouw vond rond 20.50 uur plaats en zorgde voor een flinke uitslaande brand. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand en kwam onder meer ter plekke met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers. Voor de coördinatie tussen de betrokken disciplines werd om 21.00 uur GRIP 1 afgekondigd.

Naast de brandweer kwam ook de ambulancedienst met een groot aantal ambulances naar de locatie van het incident. Ook een traumahelikopter uit Rotterdam kwam ter plaatse en landde in de omgeving op een sportveld. Op straat en in de ambulances zijn diverse mensen behandeld aan hun verwondingen. Drie personen zijn lichtgewond geraakt. Een vierde persoon is met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Ondanks de snelle inzet van de hulpdiensten heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laten weten dat er één persoon om het leven is gekomen. De overleden persoon is aangetroffen in het appartement waar de explosie heeft plaatsgevonden, het gaat om de bewoner.

In totaal zijn door de explosie 22 woningen ontruimd. De mensen die hun woning hebben moeten verlaten zijn opgevangen in de omgeving. De bewoners van 11 andere woningen konden vannacht niet terug naar huis en hebben de nacht elders moeten doorbrengen.

De omgeving rondom de flat is afgezet met zwarte schermen. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zoutelandenaar (31-7-2020 om 22:10)
Ben het helemaal eens met Nel gewoon een paar plekken vrij houden voor zoiets
Nel (31-7-2020 om 21:00)
Ik lees net op omroep zeeland dat verschillende mensen die in de flat wonen waar de explosie gisteren was, naar Roosendaal zijn gebracht omdat hier in Zeeland alles vol is door toeristen. Is dat niet triest dat er bij zo'n calamiteit geen plaats is voor eigen inwoners van Zeeland? Is er dan niet een lokaties waar altijd een plaats/plaatsen vrij is/zijn voor zo'n gebeuren? Diep triest. De mensen hebben iets meegemaakt wat een grote impact heeft en dan ook nog eens uit je eigen omgeving weggehaald worden.
Kees (31-7-2020 om 13:49)
Ik zag in een ander topic dat er zuurstof flessen stonden, dus het slachtoffer had COPD of OSAS met zuurstof ( apneu)
Cookie-instellingen beheren