Weerbericht:
In de loop van de dag meer bewolking, later in het zuiden regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Files en volle stranden in Zeeland

Toegevoegd: 31-07-2020, 13.18 uur
Files en volle stranden in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het is druk op de wegen en stranden in Zeeland. Er staan lange files en de stranden zijn vol.


Op de wegen richting de kust is het al de hele dag erg druk. Om 13.00 uur stond er op de A58 tussen Bergen op Zoom en Vlissingen nog een file van ruim vijfentwintig kilometer. Dat levert een vertraging op van anderhalf uur.

Op de matrixborden langs de A58 bij Middelburg staat de mededeling: 'Stranden Zeeland VOL, ga niet naar het strand’. Voor bijna alle stranden aan de Walcherse kust is vanochtend code rood afgegeven. Dat betekent dat het te druk is op de stranden.

Met de kleurcodes op een site wil de gemeente Veere mensen informeren over de drukte op de stranden, zodat ze kunnen uitwijken naar andere stranden om de verplichte anderhalve meter afstand te kunnen houden.

Om 13.00 uur geldt er code oranje wat betekend dat de stranden druk bezet zijn. Bij Vrouwenpolder en Neeltje Jans geldt code geel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (1-8-2020 om 01:00)
@michael in den bosch hier heb je volkomen gelijk, dit is al jaaaaaren zo die geparkeerde auto's aan beide kanten van de weg. De grootste veroorzakers van dit probleem zijn de wit rode nummerplaten, willen niet een paar euro betalen om te parkeren.Het zou de eerste keer niet zijn dat uw collega's zich "vast" rijden onderweg naar noodsituatie. Niets wordt er door de gemeente aan deze onveilige situatie gedaan. Wel Sluis afsluiten op zondag met verkeersregelaars, maar niet de wegen naar het strand als het vol loopt. Zijn echt niet veel toegangswegen naar de stranden. Soms denk ik wel eens moet eens voor "hun" deze noodsituatie zijn, dan is het probleem snel opgelost.
Inwoner (31-7-2020 om 22:43)
Brak m'n bek bijna over de toeristen... Durf zelf uit fatsoen niet eens meer een terrasje te pakken in m'n eigen woonplaats. Ik begrijp het gewoon niet,waarom de grenzen open?
bram goeree (31-7-2020 om 22:12)
ja de economie gaat voor de gezondheid en corona ,dat zien wel weer wanneer de ziekenhuizen vol stromen .vooruit denken is en zal nooit de sterkste kant worden van politici .economisch denken wel hoor .hoe dom kun je zijn
Ron Zevenbergen (31-7-2020 om 21:14)
Waarom bij Middelburg die matrixborden, plaatst er eentje aan het begin van de Provincie of er nog voor, dan kunnen de automobilisten bij de eerste gelegenheid omkeren.
Michel (31-7-2020 om 19:12)
Ach ja, hoe gek kan een mens zijn om anderhalf uur in de rij te staan voor een stukje zand.
Michael in den Bosch (31-7-2020 om 18:59)
De stranden waren in de gemeente Sluis veel te vol. echter werd hier niks aan gedaan. tevens stonden er zoveel auto's in de berm aan 2 kanten geparkeerd dat men elkaar niet meer kon passeren. Als hulpverlener ben ik hiervan geschrokken, het feit dat van te voren bekend is dat het warm wordt en druk en dan in de praktijk zien dat hier niet op gehandhaafd wordt en dat men alles op zijn beloop laat gaan. de collega's zouden maar onderweg zijn naar een noodgeval en er niet doorheen komen. Schijnbaar is de gemeente Sluis niet bij machte om dit te kunnen voorzien of te beperken. 1 ding was duidelijk, anderhalve meter geldt schijnbaar niet meer als het tropisch is ook niet bij onze zuiderburen gezien de vele belgische kentekens
Cookie-instellingen beheren