Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 11 km

Vlissinger mishandelt agent en winkelmedewerker

Toegevoegd: 02-08-2020, 22.05 uur
Vlissinger mishandelt agent en winkelmedewerker
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een winkelmedewerker en een politieagent zijn zondagmiddag door een vluchtende verdachte mishandeld. Dat gebeurde in Vlissingen.


De man, een 23-jarige Vlissinger, croste aan het einde van de middag met zijn brommer over de Kleine Markt. Volgens de politie veroorzaakte dit onrust en kwam de man op een gegeven moment ten val. Een agent die toevallig langsfietste, wilde de man aanspreken maar deze vluchtte weg. De agent wist de man echter in de omgeving te achterhalen maar nadat hij de agent had getrapt ging de Vlissinger er opnieuw vandoor.

Nadat de man een winkel binnen was gerend, probeerde een personeelslid hem tegen te houden. Hij sloeg de werknemer tegen de grond maar samen met de inmiddels toegesnelde politieagent kon de Vlissinger alsnog worden aangehouden. Dit gebeurde rond 17.30 uur op de Aagje Dekenstraat.

Zowel de politieagent als het personeelslid van de winkel deden aangifte van poging zware mishandeling. De verdachte zit nog vast voor verhoor. Zijn bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk De Groot (4-8-2020 om 08:29)
@Remco , wat jij schrijft is theorie .... De praktijk is helaas dat een aangifte meestal niet tot handelen leidt en dat vaak een aangifte zelfs niet opgenomen wordt. Behalve als het een aangifte van een agent zelf betreft , dan is er ineens tijd en mankracht genoeg .......
Kees (3-8-2020 om 22:27)
In dit geval was de politie geen hulpverlener zoals ambulance en brandweer. De politie is een orde handhaver die geweld gebruikt. Hulpverleners dragen geen wapens en hebben enkel het doel om hulp te verlenen.
Kijk naar jezelf (3-8-2020 om 16:14)
@ ontzag voor hulpdiensten: de wet maakt geen onderscheid zoals u op afkomst of religie..Dat is namelijk verboden, misschien verdient u zelf zo een door uzelf gesuggereerde afranseling met een gummieknuppel voor wetsovertreders.
bram goeree (3-8-2020 om 13:16)
dit is dus een gevolg van het softe beleid hier in Nederland .politie weg bezuinigd vervangen door BOA'S die niks mogen en kunnen ivm hun uitrusting ,ook een regel uit Den Haag .ben het volkomen met ''ontzag voor hulpdiensten eens '' dat er veel zwaarder gestraft moet worden .die klootzak(ken) lopen een paar uur later weer op straat .dit moet veranderen
Remco (3-8-2020 om 11:59)
@Jan iedereen die kennis draagt van een misdrijf kan in Nederland aangifte van dit feit doen. Jij dus ook maar je moet dan wel even een afspraak maken net als bij de huisarts of tandarts het geval is. De tijd van de zoete inval is al jaren niet meer
ontzag voor hulpdiensten (3-8-2020 om 11:33)
Inderdaad, tasers gebruiken, pepperspray, en een flink pak op zijn donder geven met de gummiknupppel, zodat je flink het voelt. De overheid/agent/hulpersoneel, moet respect en gezag krijgen. Het is toch niet normaal dat dit zo makkelijk afgewimpeld wordt? Er zou standaard iets moeten komen, geweld tegen overheidsdiensten, kost je al 1000 euro boete. En 250 euro schade vergoeding voor de desbetreffende. Zware straffen erop zetten, en een agent moet veel meer kunnen. Straks wil er niemand meer agent worden. En dan? Krijg je allemaal allochtone gevallen.... Respect en ontzag voor de hulpdiensten. Zwaarder straffen, en een agent moet meer mogen. Anders gaat dit land naar de kloten. Het is al een eind geislamtraumatiseerd. Diep triest allemaal.