Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Reeks beslagleggingen bij van witwassen verdachte Middelburger

Toegevoegd: 03-08-2020, 15.35 uur - Update: 03-08-2020, 16.12 uur
De politie nam vrijdag deze Volkswagen Golf in beslag.
De politie nam vrijdag deze Volkswagen Golf in beslag.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een doorzoeking in een woning in Middelburg heeft de politie vrijdagmorgen ruim 5.000 euro aan contanten in beslag genomen vanwege een verdenking van witwassen. Bij de verdachte werd eerder ook al voor tienduizenden euro’s beslag gelegd.


De verdachte, een 37-jarige Middelburger, werd in april al in verband gebracht met witwassen. De politie nam bij hem toen een bedrag van 60.000 euro in beslag in de vorm van een auto, contant geld en het geld op een bankrekening. De politie kwam hem destijds op het spoor doordat hij veel contant geld bij zich had wat al snel leidde tot een vermoeden van illegale herkomst.

Het onderzoek ging verder en vorige week wist de politie bijna 7.000 euro te onderscheppen bij een transactie waarbij een exclusief horloge door de man werd gekocht. Vrijdag werd een doorzoeking gedaan bij de woning van de man aan de Meestoof in Middelburg. Hierbij werd een Volkswagen Golf R (300 PK) in beslag genomen. Deze heeft volgens de politie een dagwaarde van circa 22.000 euro. Bij de man werd ook nog eens 5.300 euro aan contanten gevonden en in beslag genomen. De Volkswagen is door een bergingsbedrijf getakeld. Het onderzoek naar de man loopt nog. Hij zal binnenkort worden verhoord.

Pas als de man voor de rechter is geweest zal duidelijk worden of hij het geld en de auto’s al dan niet definitief kwijt is. “Bij strafrechtelijke  onderzoeken naar vermogensdelicten door de politie, wordt gekeken of er sprake is van witwassen. Tijdens het politieonderzoek wordt gekeken of de dader zijn vermogen op criminele wijze heeft  verkregen en dit geld aan het witwassen is (bijvoorbeeld door van crimineel geld dure goederen te kopen). Na een veroordeling van een verdachte volgt verbeurd verklaring van in beslag genomen goederen (goederen vervallen aan de Staat) of er volgt een ontnemingsonderzoek dat er uiteindelijk toe leidt dat de dader ook het in beslag genomen geld of die dure auto kwijt raakt”, zo legt de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (3-8-2020 om 22:31)
En waarschijnlijk ook een uitkering of huursubsidie. Aanpakken en vergelijken die lui.