Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 13 km

Man met joint in mond achter het stuur

Toegevoegd: 03-08-2020, 15.53 uur
Man met joint in mond achter het stuur
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 40-jarige Terneuzenaar is vanochtend in Vlissingen betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Agenten zagen de man met een joint in zijn mond achter het stuur van zijn auto kruipen.


De Terneuzenaar wilde net wegrijden bij de Irislaan toen de agenten hem bij zijn voertuig zagen. Ze merkten de joint op en keerden daarop hun voertuig. Toen de politieauto gekeerd was, was de Terneuzenaar al achteruit gereden. De agenten lieten hem stoppen en uit de auto kwam een duidelijke hennepgeur. De joint lag nog brandend in de auto van de man.

Bij de Terneuzenaar werd een speekseltest afgenomen en deze gaf een indicatie voor het gebruik van THC en amfetamine. Hierop werd op het politiebureau bloed van hem afgenomen zodat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) de exacte stoffen en aanwezige waardes kan bepalen. De kosten (600 tot 1.200 euro) zullen op de man worden verhaald. De verdachte kreeg een algeheel rijverbod van 24 uur.

Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is daarnaast het vermoeden kenbaar gemaakt dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid en/of lichamelijke/geestelijke geschiktheid om deel te nemen aan het verkeer. Het CBR zal beoordelen of de verdachte nog veilig de weg op kan. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danny (6-8-2020 om 15:46)
@Loesje, van welke planeet kom jij? Bijna elke aanrijding met jongeren is 75% drugsgerelateerd. Maar dat vind jij niet zo’n probleem. Meer drugs dan drank ongevallen. Best wel zorgelijk of niet? Of vind jij het niet erg als je eens frontaal aangereden word door een doorgesnoven of onder de lachgas zittende persoon?
Rini (5-8-2020 om 11:14)
Antigsm is wel vaker van het “wat als jij .... had” en als je het niet met hem eens bent ben je, volgens hem, iemand die hetzelfde doet als in het betreffende artikel.
loesje (5-8-2020 om 09:22)
ik heb geen kinderen anti gsm
AntiGSM (4-8-2020 om 21:47)
@Biggetje; groot gelijk! Allemaal heel erg fout, verkeer is gewoon een serieuze zaak waar je nuchter en oplettend aan deel kunt nemen. @ Loesje; ik wil je reactie wel eens horen als je zelf of 1 van je kinderen dood wordt gereden door iemand die onder invloed is! Ik heb wel een redelijk wild leven gehad dus dat heeft er helemaal niets mee te maken, meer met verstand!
Biggetje (4-8-2020 om 07:09)
Rini. Je bent niet goed wijs. Alcohol, drugs of gsm. Allemaal niet goed. Het blijft allemaal te stom voor woorden. Auto rijden doe je met je volle verstand en aandacht.
Drugs Bunny (4-8-2020 om 02:40)
Zorgwekkende ontwikkeling die drugstesten zo in het verkeer. Nou bond deze man wel de kat op het spek maar in theorie had de test ook zo uitgevallen als de man vrijdag avond THC en amfetamine had gebruikt. En waarom nog naar het NFI sturen, voor een middelen combinatie geld zo ie zo een nul limiet. Vermoed dat het gedaan word omdat het wel van belang is voor de stafmaat en eventueel CBR besluit. Al verwacht ik van het CBR ook niet al te veel inzicht wat dit betreft.