Weerbericht:
Bewolkt, vooral vanmiddag af en toe regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Zakkenroller moet 57.000 euro betalen

Toegevoegd: 04-08-2020, 18.36 uur - Update: 04-08-2020, 22.37 uur
Zakkenroller moet 57.000 euro betalen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 33-jarige H. S. uit Bosnië, die illegaal in Nederland verblijft, moet van de rechtbank in Middelburg ruim 57.000 euro in de staatskas storten. Dat geld heeft hij na onder meer aftrek van te betalen schadevergoedingen 'verdiend' met het zakkenrollen en vervolgens leegplunderen van de bankrekeningen van bejaarde mensen.


S., met een lang verleden van achter de tralies zitten, werd in 2018 in Middelburg voor dat zakkenrollen en stelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. S. ging tegen het Middelburgse vonnis in beroep en werd toen veroordeeld tot eveneens drie jaar cel, maar daarvan was wel één jaar voorwaardelijk. Ook kreeg hij een proeftijd van drie jaar opgelegd.

De werkwijze van S. was steevast hetzelfde: over de schouder van bejaarden kijken wanneer er in de supermarkt met een pinpas werd betaald, vervolgens de portemonnee rollen en spoorslags de rekening leegtrekken. De 57.000 euro moet nu binnen twee jaar worden opgehoest. Lukt het S. niet om binnen deze twee jaar het opgelegde bedrag tot op de laatste cent te betalen, dan wordt hij voor maximaal drie jaar gegijzeld. Dat laatste lijkt voor de hand te liggen: al zijn geld is vergokt, heeft geen enkele opleiding, heeft nauwelijks gewerkt en dus wordt het mogelijk drie jaar 'zitten'.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bianca (4-8-2020 om 21:42)
Hup het land uit zetten! Die heeft hier niks te zoeken en mag al helemaal niet van onze zuurverdiende belastingcenten profiteren. Ik walg van al deze profiteurs. Wegwezen ermee!
AntiGSM (4-8-2020 om 21:41)
Fijn hoor die open grenzen en alles en iedereen maar naar Nederland halen...plukken we met dit soort lui echt de vruchten van! Helaas zit tegenwoordig heel Nederland vol met dit leuk volk, natuurlijk kunnen er nog meer bij! Maar niet discrimineren...mag niet!
b kaiser (4-8-2020 om 21:36)
dat is dus totaal 5 jaar zitten op kosten van de belasting betaler , gratis kost en inwoning, en nog een beetje recreatie , en de gedupeerden kunnen naar hun centen fluiten
Joey (4-8-2020 om 20:53)
Die 57000 euro zal nooit terug betaald worden en die 3 jaar “gijzeling” zal eerder 3 maanden worden en de rest voorwaardelijk... het Nederlandse rechtssysteem is zo krom als het maar zijn kan.. hier wordt je zwaarder gestraft voor een verkeersovertreding dan voor het oplichten van bejaarden of zware mishandeling..
June (4-8-2020 om 20:43)
En jullie geloven dat hij dat gaat betalen? Wie ziet daarop toe? Niemand.
camiel (4-8-2020 om 20:31)
die is binnen een week het land uit als ze die niet achter de tralies zetten.