Weerbericht:
Bewolkt, vooral vanmiddag af en toe regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Zakkenroller moet 57.000 euro betalen

Toegevoegd: 04-08-2020, 18.36 uur - Update: 04-08-2020, 22.37 uur
Zakkenroller moet 57.000 euro betalen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 33-jarige H. S. uit Bosnië, die illegaal in Nederland verblijft, moet van de rechtbank in Middelburg ruim 57.000 euro in de staatskas storten. Dat geld heeft hij na onder meer aftrek van te betalen schadevergoedingen 'verdiend' met het zakkenrollen en vervolgens leegplunderen van de bankrekeningen van bejaarde mensen.


S., met een lang verleden van achter de tralies zitten, werd in 2018 in Middelburg voor dat zakkenrollen en stelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. S. ging tegen het Middelburgse vonnis in beroep en werd toen veroordeeld tot eveneens drie jaar cel, maar daarvan was wel één jaar voorwaardelijk. Ook kreeg hij een proeftijd van drie jaar opgelegd.

De werkwijze van S. was steevast hetzelfde: over de schouder van bejaarden kijken wanneer er in de supermarkt met een pinpas werd betaald, vervolgens de portemonnee rollen en spoorslags de rekening leegtrekken. De 57.000 euro moet nu binnen twee jaar worden opgehoest. Lukt het S. niet om binnen deze twee jaar het opgelegde bedrag tot op de laatste cent te betalen, dan wordt hij voor maximaal drie jaar gegijzeld. Dat laatste lijkt voor de hand te liggen: al zijn geld is vergokt, heeft geen enkele opleiding, heeft nauwelijks gewerkt en dus wordt het mogelijk drie jaar 'zitten'.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
klara (4-8-2020 om 20:14)
een Bosnier , dus dat betekent dat het , zo goed als zeker, een Linkse stemmer is. de bejaarde "SLACHTOFFERs , kunnen heel lang gaan wachten, op hun zuurverdiende pensioen geld.......... m groet
Johan (4-8-2020 om 18:50)
Stel je voor dat hij zijn best gaat doen om echt te betalen: Dan worden er nog meer mensen slachtoffer van dit gewetenloos heerschap!