Weerbericht:
Bewolkt en af en toe (mot)regen. Overdag van het westen uit opklarend
Verkeersinformatie:
Geen files

Zakkenroller moet 57.000 euro betalen

Toegevoegd: 04-08-2020, 18.36 uur - Update: 04-08-2020, 22.37 uur
Zakkenroller moet 57.000 euro betalen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 33-jarige H. S. uit Bosnië, die illegaal in Nederland verblijft, moet van de rechtbank in Middelburg ruim 57.000 euro in de staatskas storten. Dat geld heeft hij na onder meer aftrek van te betalen schadevergoedingen 'verdiend' met het zakkenrollen en vervolgens leegplunderen van de bankrekeningen van bejaarde mensen.


S., met een lang verleden van achter de tralies zitten, werd in 2018 in Middelburg voor dat zakkenrollen en stelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. S. ging tegen het Middelburgse vonnis in beroep en werd toen veroordeeld tot eveneens drie jaar cel, maar daarvan was wel één jaar voorwaardelijk. Ook kreeg hij een proeftijd van drie jaar opgelegd.

De werkwijze van S. was steevast hetzelfde: over de schouder van bejaarden kijken wanneer er in de supermarkt met een pinpas werd betaald, vervolgens de portemonnee rollen en spoorslags de rekening leegtrekken. De 57.000 euro moet nu binnen twee jaar worden opgehoest. Lukt het S. niet om binnen deze twee jaar het opgelegde bedrag tot op de laatste cent te betalen, dan wordt hij voor maximaal drie jaar gegijzeld. Dat laatste lijkt voor de hand te liggen: al zijn geld is vergokt, heeft geen enkele opleiding, heeft nauwelijks gewerkt en dus wordt het mogelijk drie jaar 'zitten'.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dhr. Kozijn (5-8-2020 om 09:30)
Wat heeft drie jaar brommen nou voor zin? Over drie jaar is hij 36 en heeft hij nog een mooi leven vol met zakkenrollerij voor de boeg. Hij zou net zolang wc's moeten schrobben totdat hij de slachtoffers tot de laatste cent heeft terugbetaald.
john (5-8-2020 om 09:17)
Tegen de tijd dat hij eventueel iets gaat betalen [wat uiteraard niet gaat gebeuren ]zijn die oudjes er ook niet meer
Jw (5-8-2020 om 08:44)
@klara: ik kom wel eens onzinnige reacties tegen hier, maar die van u spant toch echt de kroon. Bosniër zal wel linkse stemmer zijn. Pfff, wat een onzin zeg. Ten eerste: heeft u zich al eens verdiept In Bosnië en en stemgedrag van de mensen? Ten tweede: wat typeert een linkse stemmer dan volgens u?
m (5-8-2020 om 07:06)
misschien in eigen land de straf laten uitzitten. kost het ons niets. daarna gaan werken en terug betalen lijkt mij wel logisch.
willem (5-8-2020 om 04:49)
en nu mag hij neen poosje zitten op staatskosten a 200 euro / dag--gratis zorg -- en een verwarmde cel in de winter. waarom schoppen ze die vent het land niet ui? want van de ge-eiste 57.000 euro zal geen cent terug komen.
Mijn mening (5-8-2020 om 00:49)
Die gaat natuurlijk nooit betalen. Voor dit soort uitschot en profiteurs is naar mijn mening geen ruimte in Nederland. Hij is hier illegaal dus zo snel mogelijk de grens over trappen en daar een fijne celstraf geven. Is waarschijnlijk goedkoper dan in Nederland.