Weerbericht:
Wisselend bewolkt en geregeld buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Warm weer: Meer meldingen geluids- en burenoverlast

Toegevoegd: 04-08-2020, 22.50 uur
Warm weer: Meer meldingen geluids- en burenoverlast
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Het warme weer van de afgelopen tijd heeft voor een toename gezorgd van het aantal meldingen bij de politie over geluids- en/of burenoverlast.


Het politieteam Oosterscheldebekken meldt op social media dat vorige week maar liefst 41 van zulke meldingen werden gedaan. De politie relateert het hoge aantal direct aan het mooie weer. “Dit gaf voor ons een stijging in het aantal meldingen”, aldus de politie in een bericht op Facebook.

De politie adviseert mensen om altijd eerst zelf het gesprek aan te gaan als er onvrede over iets is. "De ervaring leert dat buren een blijvende oplossing willen voor hun onderlinge problemen, zodat zij weer gewoon en prettig naast elkaar kunnen wonen”, zo legt de politie uit op haar website.

Kom je er onderling niet uit, dan kun je de hulp inroepen van buurtbemiddeling of eventueel de politie. “Schakel de politie pas in als het uit de hand loopt. Bijvoorbeeld als er strafbare feiten worden gepleegd, zoals vernieling of mishandeling. De politie erbij halen is meestal niet bevorderlijk voor de onderlinge sfeer. Schakel dus tijdig buurtbemiddeling in. Bedenk ook dat de politie sneller tot actie overgaat als meerdere mensen klachten hebben. Informeer daarom ook in de buurt wat andere buren ervan denken.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (8-8-2020 om 17:00)
Lavina, helemaal mee eens. Maar zulke mensen zeggen meestal dat jíj dan maar op een eiland moet gaan wonen... Heb zelf ook erge last van BBQ rook en rook van vuurkorven en s winters van open haarden... Wanneer is de lucht nog schoon? We wonen nu eenmaal hutjemutje, maar velen leven als Remy, dus alsof ze alleen op de wereld zijn..
VdVonck (5-8-2020 om 20:28)
Niks irritanter dan lawaaierige buren! Leven en laten leven wordt genoemd. Dat een ander als een tokkie leeft betekent niet dat je buren daarvan moeten meegenieten. Wat betreft het klagen over een bbq. Dat ken ik ook haha! Zijn meestal de mensen die binnen aan hun prakkie zitten en zelf nooit een bbq aansteken.
Rini (5-8-2020 om 11:54)
Ik heb ontzettend veel last van mijn buren die steeds met hun telefoon in de achtertuin bezig zijn... AUB Handhaven!
Importzeeuw (5-8-2020 om 11:19)
Leven en laten leven mensen! Beter voor je hart! Mensen hebben vakantie. Het is mooi weer.
Jos (5-8-2020 om 07:57)
Tja, helaas ook zo'n buurman die denkt dat 3 a 4 nachten in de week feesten in de tuin kan tot de volgende morgen. Als je er wat van zegt dan krijg je een bak ellende over je heen. In sommige culturen blijkt dit gedrag heel normaal te zijn ...helaas. Ondanks de nodige corona boetes en waarschuwing gaat het gewoon door .....
Lavina (4-8-2020 om 23:02)
Doordeweeks na 22:00 stil, althans een normaal mens houdt rekening met zijn/haar buurt. Wilt u feesten koop dan zelf een huis op eiland, dan ben u behalve de natuur niemand tot last..als je niet werkt betekent niet dat je de andere uit zijn haar slaap moet houden. Wat is een feest tegenwoordig...draait helemaal door met feestjes om een muggescheet te vieren.ook dat bbq mag eens rekening gehouden worden......kan goed stinken.