Weerbericht:
In het oosten af en toe regen, in het westen enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbeslagname vanwege verdenking witwassen

Toegevoegd: 05-08-2020, 12.04 uur
Inbeslagname vanwege verdenking witwassen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft deze week bij een doorzoeking vanwege een verdeking van witwassen onder meer diamanten, dure merkkleding en schoenen, munitie voor vuurwapens, een kleine hoeveelheid XTC-pillen en een stroomstootwapen aangetroffen.


Agenten zetten maandagavond op de Westerscheldestraat in Middelburg een 20-jarige man uit die plaats aan de kant. Hij reed in een auto maar de agenten herkenden de man als zijnde iemand die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hij bleek nog altijd geen geldig rijbewijs te hebben en werd daarom aangehouden. Bij het fouilleren van de verdachte kwam er 1.500 euro aan contanten tevoorschijn uit zijn broeksband.

In overleg met de officier van justitie werd daarop besloten de auto en het geld in beslag te nemen vanwege het vermoeden van witwassen. Na verder overleg met justitie werd besloten om ook een woning te doorzoeken. In deze woning vonden agenten diamanten, dure merkkleding en schoenen, munitie voor vuurwapens, een kleine hoeveelheid XTC-pillen en een stroomstootwapen. Deze zaken zijn in beslag genomen.

De verdachte is inmiddels gehoord. Hij is dinsdagmiddag in vrijheid gesteld maar de man blijft verdachte. De politie doet nog verder onderzoek.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (6-8-2020 om 12:36)
Vlissingen, wonen daar ook nog niet criminelen? Niet al te veel als je regelmatig hier leest, of zijn het alsmaar dezelfde die ze oppakken?
Loes (6-8-2020 om 09:51)
Als je opvalt, is de pakkans groter. Nu in jogging broeken vd zeeman aan.