Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui, later meer bewolking en regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

RIVM waarschuwt vanwege voorspelde hete dagen

Toegevoegd: 05-08-2020, 15.22 uur
RIVM waarschuwt vanwege voorspelde hete dagen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vanwege de voorspelde hoge temperaturen activeert het RIVM vanaf morgen het zogeheten Nationaal Hitteplan. Ook geldt er een smogwaarschuwing. Beide waarschuwingen gelden voor het gehele land.


Het hitteplan is vooral bedoeld voor mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals ouderen, baby’s, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement. Volgens het RIVM kan de hitte voor deze mensen namelijk risico’s met zich meebrengen. “Deze mensen moeten alert zijn op uitdroging en oververhitting. Extra opletten kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken”, zo zegt het RIVM.

Het RIVM raadt aan voldoende te blijven drinken en dunne kleding te dragen die bescherming biedt tegen verbranding door de zon. Ook wordt geadviseerd de schaduw op te zoeken, de huid in te smeren met zonnebrandcrème en lichamelijke inspanning in de middag en vroege avond te beperken. “Houd de woning koel door zonwering, ventilator of airconditioning en let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben”, zo adviseert het RIVM.

De komende tijd wordt ook smog verwacht. “Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen”, zo legt het RIVM uit. De organisatie adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog om binnen te blijven en om zware lichamelijke inspanning te beperken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ga Terug ! (9-8-2020 om 10:11)
Ik verzoek de mensen die de smog veroorzaken in hun eigen provincie of land binnen te blijven.