Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral komende nacht en morgenochtend regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Boulevards weer dicht vanwege verwachte drukte

Toegevoegd: 05-08-2020, 15.44 uur
De Vlissingse boulevards werden eerder ook al verschillende keren afgesloten.
De Vlissingse boulevards werden eerder ook al verschillende keren afgesloten.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Vanwege het voorspelde warme weer en de toeristische drukte die daarbij wordt verwacht, gaan de Boulevards in Vlissingen dit weekeinde dicht voor gemotoriseerd verkeer.


De gemeente Vlissingen acht de afsluiting van de Boulevards Evertsen, -Bankert en -De Ruijter noodzakelijk om er voor te kunnen zorgen dat fietsers en voetgangers nog de vanwege het coronavirus noodzakelijke anderhalve meter afstand kunnen houden. Bij de Veiligheidsregio Zeeland is gevraagd om een zogeheten aanwijzingsbesluit op basis van de nog altijd geldende noodverordening. Dit besluit is nu genomen.

De genoemde boulevards gaan op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus dicht tussen 13.00 en uiterlijk 22.00 uur. Ook afgelopen weekend waren de boulevards vanwege het goede weer en de daarmee gepaard gaande toestroom van toeristen ook al eens drie dagen dicht. Eerder gebeurde dat ook al.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (5-8-2020 om 17:41)
Dank veiligheidsregio, wij als bewoners van Zeeland kunnen dus niet meer even naar de boulevard met dank aan de toeristen!!!Het is een grote schande dat iedereen maar binnen mag komen en wij, als Zeeuwen, niet meer kunnen gaan en staan waar we willen!!!!!!!Het ging hier zo goed dank aan de Zeeuwen die hun best deden om Corona ver te houden en nu, ZEELAND CODE ORANJE, nogmaals dank VEILGHEIDSREGIO!! GELD, GELD GELD.Er ontstaat nu een afkeer naar de toeristen en ik hoop dan ook dat ze volgend jaar wegblijven.
Hoge Noodt ? (5-8-2020 om 16:57)
Hoe lang kan er eigenlijk "nood" zijn voor de noodverordening ? Na verloop van tijd is het normaal als het niet veranderd. We kunnen onszelf ook afvragen of we wel genoeg doen om uit die noodsituatie te komen en of we het niet gewoon op beloop laten. Hoe je het ook vraagt, het antwoord bevalt me denk ik niet.