Weerbericht:
Vrij koud, bewolkt en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand in Rilland, brand in conifeer slaat over

Toegevoegd: 05-08-2020, 16.12 uur - Update: 05-08-2020, 16.32 uur
Door: Tim Koster

RILLAND - In Rilland is woensdagmiddag brand uitgebroken in een coniferenhaag. De brandweer is met groot materieel uitgerukt en heeft opgeschaald naar grote brand. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is de brand vervolgens overgeslagen naar een naastgelegen pand.


De buitenbrand aan de Haltestraat werd rond 15.30 uur ontdekt. Een blusvoertuig van post Rilland werd in eerste instantie zonder spoed opgeroepen. Om 15:45 uur is er door de brandweer opgeschaald naar middel brand waardoor de brandweer van Kruiningen met spoed ter plekke werd gestuurd. Twee minuten later werd het sein grote brand gegeven waarop ook het blusvoertuig van Woensdrecht met spoed is opgeroepen.

Volgens de veiligheidsregio is er brand uitgebroken in een coniferenhaag. Door de brand in de conifeer is er ook brand uitgebroken in een bedrijfspand honderd meter verderop. Ook een hoogwerker van de brandweer van Bergen op Zoom is daarom met spoed ter plekke gekomen. De haag waar de brand is uitgebroken, is volledig uitgebrand. De brand in het bedrijfspand is geblust. De brandweer controleert het pand nog op eventruele brandhaarden.

Rond 16.15 uur had de brandweer de brand onder controle. Om 16.30 uur kon de brandweer definitief het sein brand meester geven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
June (6-8-2020 om 20:56)
Ze rijden met die onkruidbranders ook heel dicht langs de banden van je geparkeerde auto.
Piet (5-8-2020 om 22:00)
Volgens mij hangt die Haag gewoon een meter over de stoep van de gemeente?
Fikkie (5-8-2020 om 20:37)
Hoe dom kun je zijn als gemeente, hoog zomer en met een onkruidbrander rond gaan rijden , denk gewoon na!!!!!!!!
Tom Helgers (5-8-2020 om 18:49)
Toevallig ontstaan door de onkruidbestrijders die namens de gemeente Reimerswaal werken!? Bij ons is dankzij deze mensen ook de haag verpest. Gehele onderzijde is nu bruin omdat ze veel te dicht tegen de haag aanrijden. Als het een beetje droog is vliegt je haag zo in brand. Uit zichzelf gaat een haag echt niet branden...
Cookie-instellingen beheren