Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Scooterrijder tot twee keer toe achtervolgd

Toegevoegd: 06-08-2020, 08.27 uur
De scooter van de man werd verbeurd verklaard.
De scooter van de man werd verbeurd verklaard.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft woensdagmiddag in Goes maar liefst twee keer één en dezelfde scooterbestuurster achtervolgd. Hij werd beboet voor verschillende feiten. Zijn bromfiets werd in beslag genomen.


Surveillerende agenten zagen op een gegeven moment een scooterrijder een zogeheten wheely maken in het centrum van Goes. De persoon ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De politieagenten maakten een zoekslag en troffen vervolgens op een bankje een mogelijke bestuurder aan. Deze persoon bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij bleek volgens de politie bovendien zwaar onder invloed van alcohol en mogelijk ook drugs te zijn.

Of de persoon ook daadwerkelijk op de scooter had gereden, kon niet worden achterhaald. “Omdat wij de bestuurder niet konden herkennen als zijnde diegene die de wheely trok, hebben we hier niets meegedaan. Gezien de toestand van deze man hebben we hem wel een rijverbod uitgereikt”, zo vertelt de politie op Facebook.

Nadat de agenten waren vertrokken, zagen ze de betreffende man toch weer op een scooter springen. Hierop werd opnieuw een achtervolging ingesteld maar de agenten moesten deze beëindigen toen de veiligheid van het winkelend publiek in gevaar dreigde te komen. Achtervolgen was ook niet strikt noodzakelijk want de agenten hadden de persoon duidelijk herkend.

Kennelijk waande de scooterbestuurder zich veilig want een klein uur na de gestaakte achtervolging werd hij zal zittend aangetroffen op het bankje waar hij eerder ook al op was aangetroffen. Hij werd door de politie staande gehouden en gehoord voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden tijdens een rijverbod en het negeren van een stopteken.

De persoon wees de agenten vervolgens ook nog zijn bromfiets, welke hij in de tussentijd in de bosjes had verstopt. De scooter werd in beslag genomen en verbeurd verklaard door de dienstdoende officier van justitie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750