Weerbericht:
Wisselend bewolkt en geregeld buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrouw gebruikt geweld tegen agenten tijdens aanhouding

Toegevoegd: 06-08-2020, 12.07 uur
Vrouw gebruikt geweld tegen agenten tijdens aanhouding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Bij een aanhouding in Vlissingen zijn twee agenten mishandeld door de zus van de oorspronkelijke verdachte.


Agenten gingen woensdagmorgen rond 08.00 uur naar een woning aan de Bloemenlaan. Hier zou een jongeman verblijven die een straf opgelegd had gekregen waar schorsende voorwaarden aan verbonden zaten. Omdat hij deze had overtreden moest hij op last van de Officier van Justitie aangehouden worden.

Toen de agenten ter plaatse waren bij de woning werd de deur geopend door de zus van de verdachte. Zij vroeg om een machtiging omdat ze anders de agenten niet binnen wilde laten in de woning. Op het moment dat de agenten de machtiging tot binnentreden aanvroegen bij de Hulpofficier van Justitie ging de deur weer open en rende de aan te houden verdachte hard weg.

Twee agenten die ter plekke waren konden de jongeman tegenhouden waarna een worsteling ontstond. De zus van de man kwam ook naar buiten en schopte of sloeg twee van de agenten. Uiteindelijk heeft de politie de twee aan kunnen houden. De jongeman is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij nog vast zit.

De vrouw heeft een verklaring afgelegd over het door haar gebruikte geweld en het feit dat zij de agenten belette om hun werk te doen. Na het verhoor is de vrouw weer in vrijheid gesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ dirk (6-8-2020 om 20:59)
Straffen in de vorm van opsluiten en mensen zonder financiƫle middelen de maatschappij terug in sturen gaat vast een hoop goed doen ;)
Dirk (6-8-2020 om 16:55)
Ik weet hoe het Nederlandse rechtssysteem werkt. Toch zou dit nu eens veranderd moeten worden. Bij een overtreding, zoals gepleegd door de vrouw, vasthouden in de cel, tot de zaak voorkomt bij de rechter. Ook graag de vermelding erbij of zij werken of trekken van een uitkering. Deze zou dan direct ingetrokken kunnen worden. Of in ieder geval zouden de kosten, welke voortvloeien uit de inhechtenisneming hiervan betaald kunnen worden. Gaat niet gebeuren, advocaten en zielenknijpers zitten alweer klaar met hun declaratieformulieren, die vervolgens weer worden neergelegd bij de belastingbetaler. Respect voor de politieagenten die hier steeds meer mee worden geconfronteerd. Wat een hondenbaan. Wat een zelfdiscipline.