Weerbericht:
Enkele buien. Overdag af en toe zon, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Drukke donderdag voor KNRM Veere

Toegevoegd: 07-08-2020, 12.09 uur
Een drukke dag voor KNRM-post Veere.
Een drukke dag voor KNRM-post Veere.
© Foto: KNRM Veere
Door: Tim Koster

VEERE - De vrijwilligers van KNRM-post Veere zijn donderdag meerdere keren uitgevaren en ingezet om mensen op het water te hulp te schieten.


Rond 12.40 uur werden de vrijwilligers voor het eerst opgeroepen voor een sloep met motorproblemen op het Veerse Meer. Nadat de sloep op sleeptouw was genomen en afgeleverd in de haven zag de reddingbootbemanning nog een zeiljacht aan de grond zitten op het Veerse Meer ter hoogte van Arnemuiden. Ook dit jacht hebben de vrijwilligers met behulp van reddingboot Oranje te hulp geschoten.

Om 15:05 uur werd reddingboot Oranje weer te water gestuurd voor een motorboot met pech. Ook de motorboot kreeg ter hoogte van Arnemuiden met problemen te maken. Nadat de problemen met de motorboot verholpen waren zag de reddingbootbemanning nog twee jongens in een rubberboot met een motor die het niet deed. De ontluchting van de tank bleek kapot te zijn en vacuüm te trekken.

Na het beluchten en doorstarten konden de twee jongens hun tocht weer voortzetten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750