Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt visbootjes met motorproblemen

Toegevoegd: 07-08-2020, 13.13 uur
De KNRM met het bootje bij windmolenpark Borssele.
De KNRM met het bootje bij windmolenpark Borssele.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Tim Koster

WESTKAPELLE - De bemanning van KNRM-post Westkapelle is donderdag twee keer ingezet voor visbootjes met motorproblemen.


Rond 10.25 uur werd de bemanning opgeroepen voor een sportvisbootje dat bij de Christiaan Huygens, het wrak van een luxe passagiersschip dat in 1945 gezonken is, met motorproblemen te kampen kreeg. Toen de reddingboot Uly arriveerde had de opvarende van het bootje de motor net weer kunnen starten. Omdat de motor nog niet zo lekker liep en steeds uitviel is het bootje door de Uly begeleid in de richting van de haven bij Neeltje Jans. Uiteindelijk begon de motor wel weer goed te lopen waarop de opvarende zelfstandig is verder gevaren.

Om 12.30 uur werd de bemanning opnieuw opgeroepen voor een tweede visbootje met motorproblemen. Het bootje kreeg bij het windmolenpark bij Borssele problemen met de brandstoftoevoer naar de motor. Bij aankomst van de Uly is een sleepverbinding gemaakt waarna er koers is gemaakt richting Breskens, de thuishaven van het bootje. Na twee uur slepen hebben de collega’s van KNRM-post Breskens het bootje overgenomen om deze verder naar Breskens te brengen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750