Weerbericht:
Vooral in het noorden af en toe (mot)regen. Zaterdag overdag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Man aangehouden na poging tot beroven fietsers met hakbijl

Toegevoegd: 07-08-2020, 16.12 uur
Man aangehouden na poging tot beroven fietsers met hakbijl
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

SINT KRUIS - Een man heeft woensdagavond aan de Kerkweg in Sint Kruis geprobeerd om diverse fietsers te beroven. De verdachte, een 22-jarige man, is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie in zijn woning in Breskens aangehouden.


Een man en een vrouw uit Aardenburg fietsten die woensdagavond rond 20.15 uur over de Kerkweg. Bij het passeren van een auto, die langs de kant van de weg stond, werden ze plotseling door een man met een hakbijl bedreigd. De man eiste geld maar de fietsers konden op tijd wegkomen. Een echtpaar dat rond 20.45 uur over diezelfde weg fietste werd eveneens bedreigd door dezelfde man met de hakbijl. Deze keer stapte hij, vermoedelijk omdat er overig verkeer aan kwam rijden, plotseling zelf terug in zijn auto.

Tijdens het politieonderzoek bleek dat het signalement van de auto van de verdachte overeenkwam met een melding van een aanrijding in Sluis. Diezelfde avond werd namelijk een vrouw (26) uit deze plaats op de Burgemeester Aernoudtsweg door een auto aangereden, waardoor zij viel. De vrouw liep gelukkig nauwelijks letsel op. De automobilist reed zonder te stoppen door. Door een bericht op social media ontstond het vermoeden dat deze auto zich in Breskens bevond.

Het onderzoek leidde vervolgens naar een woning in Breskens waar het betreffende voertuig werd aangetroffen. De verdachte, een 22-jarige man uit Breskens, is rond 00.35 uur in zijn woning aangehouden. Een speekseltest zorgde voor een positieve uitslag op het gebruik van cocaïne. Op het politiebureau is van de verdachte nog een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is over ongeveer twee weken bekend.

De man is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij nog vast zit voor verder verhoor.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R.Meijer (8-8-2020 om 11:05)
Vraag: waarom duurt het ongeveer twee weken voordat de uitslag van een bloedtest bekend is.? Miin trombose bloedtest wordt dezelfde dag door het lab gedaan en een schriftelijke uitslag is er de volgende dag!