Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Aangehouden duo bekent reeks auto-inbraken

Toegevoegd: 07-08-2020, 16.46 uur
Aangehouden duo bekent reeks auto-inbraken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VEERE - De twee mannen die vorig weekend in Veere op heterdaad zijn aangehouden bij een auto-inbraak, hebben een reeks van tientallen auto-inbraken aan de Walcherse kust bekend. De politie is nog op zoek naar de eigenaren van diverse gestolen spullen die bij het tweetal zijn aangetroffen.


Na de aanhoudingen zijn de twee verdachten, een 37-jarige man uit Vlissingen en een 38-jarige man uit Veere, enkele dagen verhoord. Hierbij bekenden zij dat ze het afgelopen half jaar vooral 's nachts op inbrekerspad gingen. Het duo sloeg vooral hun slag langs de Walcherse kust van Vlissingen tot en met Veere. Veel diefstallen werden gepleegd zonder dat er schade aan de auto's ontstond, vermoedelijk omdat deze voertuigen niet waren afgesloten.

De politie is het inbrekersduo op het spoor gekomen na een tip. In de nacht van vrijdag 31 juli op zaterdag 1 augustus is de politie het tweetal daarom ook gevolgd terwijl ze enkele keren hun slag sloegen. Rond 04.00 uur grepen agenten in door ze aan de Veerseweg op heterdaad te arresteren. Het tweetal mocht afgelopen dinsdag het cellencomplex weer verlaten. De twee zullen zich later nog moeten verantwoorden voor hun acties.

Diverse benadeelden hebben de laatste tijd aangifte gedaan van inbraak. Toch zijn er volgens de politie nog veel in beslag genomen goederen waarvan de eigenaar momenteel nog niet bekend is. Het gaat hierbij om onder andere een groot aantal zonnebrillen, zakmessen en zaklampen. Ook zijn er onder andere nog een iPad en een laptop bij het duo aangetroffen. De goederen waarvan de Politie Zeeland-West-Brabant nog op zoek is naar de eigenaar zijn terug te vinden via een opsporingsbericht van de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750