Weerbericht:
Wisselvallig, in het zuidwesten eerst veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie haalt oververhitte hond uit geparkeerde auto

Toegevoegd: 07-08-2020, 18.46 uur
De hond is door de politie uit de geparkeerde auto gehaald.
De hond is door de politie uit de geparkeerde auto gehaald.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Wijkagenten van de politie in Vlissingen hebben vrijdagmiddag een oververhitte hond uit een auto gehaald. De geparkeerde auto stond volgens de agenten in de volle zon.


Met warm weer kan de temperatuur in een afgesloten auto, op een dag als vandaag, al snel oplopen naar de 50 graden. Met de temperatuur van vandaag is het na een kleine tien minuten al zo’n 43 graden. Na een half uur stijgt de temperatuur in de auto al naar de 51 graden. Volgens de politie is er dan ook geen enkel excuus om dieren in een afgesloten auto achter te laten. Het baasje van de hond heeft van de politie een bekeuring gekregen.

De politie waarschuwt elk jaar opnieuw voor de gevaren van het achterlaten van kinderen en huisdieren in afgesloten voertuigen op parkeerplaatsen. Met warm weer kan de temperatuur in zo’n voertuig snel oplopen met alle gezondheidsrisico’s voor de kinderen en dieren van dien. Dit voorjaar maakte de politie Zeeland-West-Brabant nog bekend dit jaar harder op te gaan treden tegen mensen die een dier achterlaten in een voertuig. Het nieuwe beleid moet er voor zorgen dat dieren niet langer onnodig lijden of zelfs overlijden omdat ze voor korte of langere tijd worden achtergelaten in een (te warm) voertuig. 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Drama (9-8-2020 om 09:44)
@Vliss. Er staat toch duidelijk dat er een boete is opgelegd, dus geen vervolging. Over tjonge jonge gesproken.
Clasien (8-8-2020 om 21:11)
Er is steeds zoveel informatie over dieren en kinderen in een auto te laten en zelf om boodschappen gaan, die mensen die het nĂș nog steeds doen, een flinke boete geven en de kinderen en dieren voor straf een paar dagen niet terug geven!!
Rene (8-8-2020 om 10:19)
@ Drama aardig beledigend naar de Zebra :-))
wim (8-8-2020 om 00:17)
het dier niet meer terug geven straks gebeurd het weer en dan is het te laat
VdVonck (8-8-2020 om 00:13)
@ AD: Dat is exact wat ik wilde plaatsen. Ik zou alle ramen eruit tikken. Ben niet agressief aangelegd maar bij zoiets gaat er een knop om. Afgelopen jaar in Goes ook meegemaakt. Hond in de auto terwijl het buiten dik 35 graden was. Heeft die lui ook 2 ruiten gekost, had op voorhand de politie gebeld en aangegeven dat ik na 3 minuten zelf zou gaan tikken. Ze waren er toen vrij rap!
Importzeeuw (7-8-2020 om 23:18)
Zulke mensen zijn geen hond waard. Het allerergste is dat de hond gewoon weer mee naar huis gaat en de volgende keer weer in de auto wordt achter gelaten!