Weerbericht:
Vrij veel wind bewolkt en regenachtig. Langs de kust zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

TBS met dwangverpleging geëist voor neersteken hulpverlener

Toegevoegd: 07-08-2020, 19.02 uur - Update: 07-08-2020, 19.20 uur
Hulpverleners bij het incident 19 september 2019.
Hulpverleners bij het incident 19 september 2019.
© Foto: Roland de Jong
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank verzocht de 40-jarige Middelburger A. H. te ontslaan van rechtsvervolging en tbs met dwangverpleging op te leggen.


Op 19 september van het vorige jaar ging het niet goed met hem en twee hulpverleners van Emergis besloten naar zijn woning te gaan om te kijken wat er allemaal loos was. De twee kwamen al snel tot de conclusie dat dringend moest worden geholpen en dat H. moest worden opgenomen. Op dat moment pakte H. een mes en stak daarmee één van de hulpverleners zes keer in de buik en borst. Het slachtoffer liep daardoor onder meer een geperforeerde lever op en moest met spoed worden geopereerd. H. en zijn slachtoffer ontmoetten elkaar weer op de Intensive Care, waar H. lag omdat hij bij zijn aanhouding een schotwond had opgelopen.

De gedragsdeskundigen hadden H. onderzocht en kwamen tot de conclusie dat hij lijdt aan psychoses en schizofrenie. Op zich gaat het redelijk goed met H., maar als hij zijn medicijnen niet inneemt, en dat doet hij vaker niet dan wel, gaat het volledig mis met hem.

De uitspraak volgt op 21 augustus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (8-8-2020 om 20:42)
@Strafkolonie Laat je eens informeren voor dat je je mening geeft. Er komt in Zeelanf geen TBS kliniek maar een EBI ofwel een Extra Beveiligde Inrichting. Ook 3 letters maar heel iets anders.
Strafkolone Zeeland (8-8-2020 om 08:33)
Ach een nieuwe klant voor de toekomstige vlissingse TBS kliniek die de zeeuwen als compensatie kregen voor de vernietigde economie hier. Iedereen staat te trappelen voor die 40 banen en de clienten en hun prettige werksfeer. Nee, het komt helemaal goed zo met zeeland
Cookie-instellingen beheren