Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

VRZ: Zeeland dit weekend vol, ga niet in de file staan

Toegevoegd: 08-08-2020, 11.00 uur
VRZ: Zeeland dit weekend vol, ga niet in de file staan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Zeeland is niet op slot, maar de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) verwacht wel dat Zeeland deze dagen vol zal raken. Door het warme weer worden er in Zeeland lange files verwacht richting de stranden. De VRZ vraagt de mensen dan ook om hun gezonde verstand te gebruiken en niet in de files te gaan staan.


Vicevoorzitter VRZ Harald Bergmann: "Vandaag wordt het zeer warm, zeer veel mensen trekken naar de stranden. Ik hoop dat mensen goed beseffen wat ze doen als ze vertrekken naar de Zeeuwse stranden. Door de drukte verwachten we vandaag en morgen veel verkeer en daardoor files. In deze hitte met je gezin in de auto in de file moet je eigenlijk gewoon niet willen. Zeeland is niet op slot, dat is ook niet nodig, maar we verwachten wel dat Zeeland deze dagen vol zal raken.’’

Bergmann vervolgt: ‘’Ik roep iedereen op om niet tegelijkertijd naar de drukke stranden te rijden. Wees je bewust van de hitte, maar ook van de coronamaatregelen! Kies je er toch voor om de weg op te gaan wees je dan bewust van de verkeersdrukte. Informeer jezelf ook over de verkeersdrukte. Zoek een ander strand op en bezoek op een ander moment op de dag Zeeland. Zo voorkom je lange reistijden naar drukke stranden.”

Zie ook:

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (8-8-2020 om 17:45)
het is toch heel simpel economie regeert boven de gezondheid en het welzijn van ons burgers .er moeten veel meer actie's komen om dit beleid aan de kaak te stellen .het is heel frustrerend om te zien hoe heel veel ''toeristen'' de regels aan hun laars lappen .en daar gaan wij de dupe van worden .ik heb GEEN hekel aan toeristen maar nu zijn het er veel te veel .de helft minder zou stukken aangenaam zijn voor iedereen behalve voor de ondernemers (geldwolven) maar die hebben toch nooit genoeg
cq (8-8-2020 om 17:41)
Gemeente Sluis, zit onder de pet van project ontwikkelaars West Zeeuws Vlaanderen verworden tot pretpark, gemeente Sluis er zal straks een tijd komen, dat je burgers weg trekken onleefbaar gebied geworden, of dachten de heren dat het niet speelt onder de bevolking, dat weten jullie incompetente lieden niet natuurlijk want je staan mijlen ver van de burger af! Ik kan u vertellen dat het leeft onder de burgers, Breskens midden havendam appartementen en de infra structuur is er niet naar? Hoe ga je dat straks allemaal handelen , spuiplein is nu al een fiasco dit gebied afsluiten voor verkeer! Die protest actie is een prima initiatief, de hoogste tijd er uit met die toeristen, quotum in stellen . Horeca alleen vreet schuren, dat zijn het!
Jaap (8-8-2020 om 15:42)
Er zou eens onderzocht moeten worden of er financiële belangen zijn tussen onze geweldige VRZ en de toeristensector. Onbegrijpelijk dat er niet een flink aantal toeristen de provincie uitgeschopt worden en het bezettingspercentage verlaagd wordt naar bijv. 25%. Petje af voor de mensen die in West Zeeuws-Vlaanderen een protestactie beginnen tegen de mislukkelingen van de gemeente Sluis (Ploegaert en consorten). Nu Walcheren en Schouwen nog.
Lampedusa NL (8-8-2020 om 15:17)
@ neelie, En wat te denken van de smog wolk die al die toeristen achterlaten ? Zelfs in je eigen achtertuin is het niet meer te harden door de toeristische uitlaatgassen. Buiten je tuin kan ook niet, file's waar je niet in moet en een overvol strand waar afstand houden ondenkbaar is. Als je als zeeuw nog wil leven zal je toch al die adviezen en regels net als de toeristen in de wind moeten slaan anders is het gewoon onleefbaar hier.
Nationale Hittesteek (8-8-2020 om 15:07)
Gebruik je verstand zeggen ze, maar aan de file's te zien is dat niet aanwezig. Daarom gaat dat liberale eigen verantwoordelijkheid afschuiven van de politiek ook nooit werken.
Inwoner (8-8-2020 om 13:56)
Ik maak me echt zorgen. Overal Duitsers en Belgen die met hele gezinnen de winkel in gaan, ik kan wachten buiten voor een pot babyvoeding.. Schandalig!
Cookie-instellingen beheren