Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

VRZ: Zeeland dit weekend vol, ga niet in de file staan

Toegevoegd: 08-08-2020, 11.00 uur
VRZ: Zeeland dit weekend vol, ga niet in de file staan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Zeeland is niet op slot, maar de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) verwacht wel dat Zeeland deze dagen vol zal raken. Door het warme weer worden er in Zeeland lange files verwacht richting de stranden. De VRZ vraagt de mensen dan ook om hun gezonde verstand te gebruiken en niet in de files te gaan staan.


Vicevoorzitter VRZ Harald Bergmann: "Vandaag wordt het zeer warm, zeer veel mensen trekken naar de stranden. Ik hoop dat mensen goed beseffen wat ze doen als ze vertrekken naar de Zeeuwse stranden. Door de drukte verwachten we vandaag en morgen veel verkeer en daardoor files. In deze hitte met je gezin in de auto in de file moet je eigenlijk gewoon niet willen. Zeeland is niet op slot, dat is ook niet nodig, maar we verwachten wel dat Zeeland deze dagen vol zal raken.’’

Bergmann vervolgt: ‘’Ik roep iedereen op om niet tegelijkertijd naar de drukke stranden te rijden. Wees je bewust van de hitte, maar ook van de coronamaatregelen! Kies je er toch voor om de weg op te gaan wees je dan bewust van de verkeersdrukte. Informeer jezelf ook over de verkeersdrukte. Zoek een ander strand op en bezoek op een ander moment op de dag Zeeland. Zo voorkom je lange reistijden naar drukke stranden.”

Zie ook:

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lampedusa NL (13-8-2020 om 09:07)
@ Governthemente, u praat maar een beetje na wat het rivm/vrz zegt maar u geeft blijk zich niet aan de adviezen te willen houden, sterker nog, u slaat ze in de wind omdat het u uitkomt maar danwel gewoon weer toegeeft dat het bij plekken zoals duinovergangen dus veel te druk is. Sorry, uw tegenstrijdige argumenten gaan er hier niet in.
Ze hebben hun langste tijd gehad (13-8-2020 om 08:53)
zoals iedereen heeft kunnen zien en meemaken, NIEMAND houd zich aan de adviezen van die pinokkiobende. Ze staan gewoon totaal voor schut. Duidelijk dat het een totaal inhoudsloze nietstoevoegende functie is, deze kan per direct worden opgeheven of anders een procedure voor ontslag op staande voet voor wanprestaties en het in gevaar brengen van de volksgezondheid uit financieel winstoogmerk
Jaap 2 (9-8-2020 om 14:39)
Ik ben gisteren (zat.) zelf eens gaan kijken langs de kust Cadzand - Breskens naar de geparkeerde voertuigen. Ik ben me rot geschrokken van de hoeveelheid en de ruimte die er over was voor andere verkeer. Als daar een hulp verleningsvoertuig door heen moet, nou dan zijn de rapen gaar. Dan heeft vrouwtje Vermeu van Sluis wel iets uit te leggen??? Ze mogen wel eens achter de oren krabben bij de Gemeente .
VdVonck (8-8-2020 om 21:56)
Harald Bergmann zou zich kapot moeten schamen. Er zijn ook mensen die de weg op moeten voor werk e.d. en geen keus hebben. Tijd dat meneer zelf zijn verstand eens gaat gebruiken en maatregelen treft tegen de invasie.
Nel (8-8-2020 om 18:55)
Weten jullie nog dat er hard geroepen werd door burgemeesters en de VHR "Kom maar binnen toeristen"Nou dat is aardig gelukt. Ik word er strontziek (vergeef mijn uitdrukking, maar anders dringt het door bij de bestuurders)Ik geloof wel dat er een financieel belang is hoor Jaap. Anders doe je toch niet zo stom en laat je je eigen mensen zomaar stikken!!De hele markt in Middelburg bijvoorbeeld is 1 terras en ik mag met mijn fiets niet de stad in!!???omdat dat minder rumte inneemt!!
Governthemente (8-8-2020 om 18:44)
@Lampedusa NL 'een overvol strand waar afstand houden ondenkbaar is.' Het is alleen druk op de stranden vlak bij een drukke overgang. Ga je een paar paalhoofden verder dan is er alle ruimte. En de kans op besmetting is in de buitenlucht ook zeer klein. Risico ontstaat vooral bij gesloten ruimtes met te weinig ventilatie of ventilatie systemen die lucht her-circuleren.
Cookie-instellingen beheren