Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral komende nacht en morgenochtend regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Families varen naar zandbank, KNRM vaart uit

Toegevoegd: 08-08-2020, 21.51 uur
Meerdere families bleken zelf naar de zandbank gevaren te zijn.
Meerdere families bleken zelf naar de zandbank gevaren te zijn.
© Foto: KNRM Westkapelle
Door: Tim Koster

ZOUTELANDE - De bemanning van reddingboot Uly van KNRM-post Westkapelle is vanmiddag uitgevaren voor de melding van zwemmers in de problemen op het Bankje van Zoutelande. Uiteindelijk bleek het te gaan om enkele families die zelf naar de zandbank waren gevaren.


Rond 13.40 uur werd er door de bemanning van een passerend schip melding gemaakt van zwemmers die mogelijk in de problemen waren gekomen. De bemanning van reddingboot Uly werd daarom te water gestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om enkele families die met meerdere bootjes en motorbootjes naar de zandbank waren gevaren. Ze liepen over de zandbank die inmiddels onder water stond.

Volgens de KNRM waren zij zich niet bewust van de gevaren van een zandbank. ‘’De stroming is vrij sterk en passerende zeeschepen kunnen voor zuigingen en golven zorgen’’, aldus de KNRM.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (9-8-2020 om 11:51)
Dit probleem bestaat al vele jaren, dat hersenloze dwazen naar de zandbank gaan, als ze dan in moeilijkheden komen zou ik zeggen: voorlopig geen reddingsacties, laat ze eerst maar een paar uur rond dobberen.
Kleine Smurf (9-8-2020 om 11:48)
@Grote Smurf De bootjes waren niet afgedreven. Er is bewust naar de zandbanken gevaren. Er wordt altijd nauwkeurig gekeken naar de getijden van het water (denk hierbij dan ook aan doodtij en springtij, dus hoe de stand van de maan is etc). Daarnaast wordt dit al jaren lang gedaan en wordt er altijd heel veel rekening gehouden met dat iedereen veilig en voorzichtig is. ik denk dat deze mensen juist de ervaren mensen zijn, en dat ze daarom juist extreem bewust zijn van het gevaar.
mar (9-8-2020 om 10:18)
Jaja, hoe dom kan een mens zijn, nu nog goed afgelopen, maar ondertussen......dikwijls ook nog zonder reddingsvesten. Moesten ze ook maar op controleren en beboeten. Als je op de binnenvaart zit en je ziet de capriolen op de rivieren en kanalen. Je zou er niet bij betrokken willen worden. Droevig, handhaving en regels kunnen vele malen beter
Grote Smurf (9-8-2020 om 01:33)
Ok, dus als ik dit bericht goed begrijp dat moeten die bootjes allemaal weggedreven zijn? Als dit het geval zou zijn dan zou ik het snappen dat het KNRM wordt opgeroepen maar dat lees ik hier nergens terug. Hoe simpel kun je zijn als je naar een zandbank vaart met bootjes en niet eens weet of het nu hoog of laag water is en wat de gevaren hiervan kunnen zijn. Afijn, dat was weer een wijze les. Niet voor herhaling vatbaar? :)