Weerbericht:
Bewolkt en vrijwel overal droog. Morgen af en toe regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Twee arrestaties voor bezit vuurwapen gelijkend voorwerp

Toegevoegd: 09-08-2020, 07.25 uur
De arrestaties vonden plaats in Goes en Krabbendijke. De arrestaties vonden plaats in Goes en Krabbendijke. De arrestaties vonden plaats in Goes en Krabbendijke.
De arrestaties vonden plaats in Goes en Krabbendijke.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft dit weekeind in de Oosterschelderegio al twee verdachten aangehouden voor het bezit van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.


In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de A58 bij Krabbendijke al een eerste verdachte aangehouden die in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Op de Deltaweg (A256) bij Goes werd zaterdagavond ook iemand opgepakt voor het bezit van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Volgens de politie vonden de beide aanhoudingen plaats naar aanleiding van eerdere incidenten maar wat voor incidenten dit precies zijn, is niet bekendgemaakt. De beide wapens zijn in beslag genomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

De politie grijpt de arrestaties aan om maar weer eens te benadrukken dat het in een split-second vaak moeilijk is in te schatten of sprake is van een nep- of een echt vuurwapen. “Bij onze inzet en handelswijze gaan we er dan ook vanuit dat het echte vuurwapens betreffen”, zo zegt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750