Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde persoon bij Scheldekraan, politie doet onderzoek

Toegevoegd: 09-08-2020, 09.04 uur - Update: 09-08-2020, 09.22 uur
Door: Roland de Jong & Tim Koster

VLISSINGEN - De politie heeft zondagmorgen een incident onderzocht waarbij vannacht in Vlissingen een 29-jarige man uit Oost-Souburg ernstig gewond is geraakt na een val van de zogeheten Scheldekraan.


Bij de hulpdiensten werd rond 05.10 uur door omstanders melding gemaakt van een persoon die zwaargewond was aangetroffen onderaan de kraan bij de Jan Weugkade. Er werden twee ambulanceteams opgeroepen en ook werd de Amsterdamse traumahelikopter gealarmeerd. Met het traumateam werd een rendez-vous afgesproken. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat de man in de kraan was geklommen waarna hij is gevallen. Zowel de tactische als de technische recherche hebben onderzoek verricht. Om goed onderzoek te kunnen doen is de brandweer gevraagd om de recherche te ondersteunen door een hoogwerker ter plekke te laten komen. Vanaf de hoogwerker zijn foto's van de situatie gemaakt. Er zijn ook wat zaken veilig gesteld voor nader onderzoek.

De circa 40 meter hoge Scheldekraan, ook wel Torenkraan 528-01 genoemd, werd vroeger bij de Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS) gebruikt om zware stukken te verplaatsen tijdens de bouw van schepen. De kraan is de afgelopen jaren opgeknapt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@Middelburger (9-8-2020 om 13:42)
"Mag weer alles kosten die kraan en maar huilen dat ze geen geld hebben" <- heeft niks met geld te maken, die kraan is middels een speciaal fonds opgeknapt. Het lijkt me vanzelfsprekend dat dit persoon niks in de kraan te zoeken had! De kraan is daarnaast ook gewoon afgesloten voor omstanders en zal hij de hekwerken op een bijzondere wijze gepasseerd zijn.. De kraan hoort in het gebied, mensen die de kraan betreden zonder enige toestemming is gewoon in overtreding omdat het verboden is te betreden.
Vlissinger (9-8-2020 om 13:26)
@middelburger wat een originele opmerking weer, goh dat hebben we echt nog niet eerder gehoord hoor. Zucht.
Sonja (9-8-2020 om 12:46)
Geen idee wat hier gebeurt is, ook geen oordeel dus, een ding is zeker, dit was vragen om moeilijkheden
Michelle (9-8-2020 om 12:31)
Hoe stom kan je zijn !
Middelburger (9-8-2020 om 11:49)
Mag weer alles kosten die kraan en maar huilen dat ze geen geld hebben
jan (9-8-2020 om 11:09)
Wat moest hij in de kraan doen om deze tijd ? of dacht hij dat hij kon vliegen