Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde persoon bij Scheldekraan, politie doet onderzoek

Toegevoegd: 09-08-2020, 09.04 uur - Update: 09-08-2020, 09.22 uur
Door: Roland de Jong & Tim Koster

VLISSINGEN - De politie heeft zondagmorgen een incident onderzocht waarbij vannacht in Vlissingen een 29-jarige man uit Oost-Souburg ernstig gewond is geraakt na een val van de zogeheten Scheldekraan.


Bij de hulpdiensten werd rond 05.10 uur door omstanders melding gemaakt van een persoon die zwaargewond was aangetroffen onderaan de kraan bij de Jan Weugkade. Er werden twee ambulanceteams opgeroepen en ook werd de Amsterdamse traumahelikopter gealarmeerd. Met het traumateam werd een rendez-vous afgesproken. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat de man in de kraan was geklommen waarna hij is gevallen. Zowel de tactische als de technische recherche hebben onderzoek verricht. Om goed onderzoek te kunnen doen is de brandweer gevraagd om de recherche te ondersteunen door een hoogwerker ter plekke te laten komen. Vanaf de hoogwerker zijn foto's van de situatie gemaakt. Er zijn ook wat zaken veilig gesteld voor nader onderzoek.

De circa 40 meter hoge Scheldekraan, ook wel Torenkraan 528-01 genoemd, werd vroeger bij de Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS) gebruikt om zware stukken te verplaatsen tijdens de bouw van schepen. De kraan is de afgelopen jaren opgeknapt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (9-8-2020 om 10:04)
Laat het onderzoek ajb over aan de professionals ipv te gissen naar de toedracht van dit ongeluk in de reacties hier ok? Echt super nutteloos, evenals het “verzinnen” van straffen en boetes die totaal niet in lijn, noch realistisch, noch conform de Nederlandse wet zijn! Dank u
Loespe (9-8-2020 om 09:25)
Onder invloed naar boven geklommen ? Sterkte