Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral komende nacht en morgenochtend regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Wielrenner botst op motorrijder bij inhaalactie Nieuw-Namen

Toegevoegd: 09-08-2020, 13.39 uur - Update: 09-08-2020, 16.05 uur
De politie op de plek van het ongeval in Nieuw-Namen.
De politie op de plek van het ongeval in Nieuw-Namen.
© Foto: Tim Koster
Door: Tim Koster

NIEUW-NAMEN - Bij een aanrijding tussen een wielrenner en een motorrijder in Nieuw-Namen zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen. De wielrenner was bezig met een inhaalactie en kon de tegemoetkomende motorrijder niet meer ontwijken.


Het ongeval gebeurde rond 10.35 uur op de Emmaweg ter hoogte van de Prosperweg II, net voorbij het buurtschap Emmadorp. De wielrenner, een 19-jarige man uit Beveren (B), wilde enkele wielrenners uit de groep waar hij deel van maakte, inhalen. Bij het inhalen zag hij een tegemoetkomende motorrijder, een 54-jarige man uit Kloosterzande, over het hoofd. Twee ambulanceteams, de brandweer van post Kloosterzande en ook een traumahelikopter uit Rotterdam werden ter plekke gestuurd.

De komst van de traumahelikopter werd geannuleerd op het moment dat de helikopter net boven het incident vloog. De politie, die met ten minste vier eenheden ter plaatse kwam, heeft op de plek van het ongeval een onderzoek ingesteld. De wielrenner en de motorrijder zijn per ambulance, met onbekende verwondingen, naar een ziekenhuis overgebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Achiel van 't Hof (10-8-2020 om 10:39)
Geen bel op de fiets, dan linea recta door de shredder, ben je al van 80% van de wielrenidioten verlost. Niks ten nadele van de goede want die heb je ook, vaak te herkennen dus aan een bel.
Weg met de dolle drogeurs (10-8-2020 om 10:21)
De oorzaak staat er bij, het fietsen in een groep. wanen zich profrenner die in eeen peloton een race rijden, andere normale mensen maken gewoon gebruik van de weg en dan wordt je weer door zo een *%&^*% de boarding ingereden. Tijd dat die asociale "sport" verboden wordt op de openbare weg. Geeft alleen maar ongelukken, letsel, agressie, geweld, corruptie en drugscrininaliteit. Maarja, als er miljoenen belastinggeld te graaien zijn omdat zeeland een toer moet hebben omdat dat zogenaamd weer goed is voor de horeca en toerisme..de heilige koe van zeeland waarin alle werkgelegenheid die hier is zit, en dus vanzelfsprekend een branche die "gered" moet worden...dan kan de normale zeeuw de beurs weer trekken voor het dopingcircus
AntiGSM (10-8-2020 om 09:46)
Gelukkig, ik denk er al jaren zo over, eindelijk een hoop medestanders dat wielrennen gewoon niet kan op de openbare weg. En het gedrag van die groepen is inderdaad walgelijk te noemen.
A.P. (10-8-2020 om 05:49)
Misschien is het tijd om een wielrenner rijbewijs in te voeren?
Bianca (10-8-2020 om 01:08)
Tsja...alles wordt tegenwoordig verboden. Mondkapjes worden verplicht, 1,5 meter afstand houden is verplicht, maar de idioten die denken dat ze in hun achterlijke apepakje de Tour de France aan het rijden zijn mogen doen wat ze willen! Ze spugen iedere 5 seconden hun neus-of keelgaten leeg en ook dat mag gewoon. Hoe groter de groep hoe leuker. Het zijn net paarden met oogkleppen op. Hopelijk komt het goed met deze jongeman en leert hij er iets van. En de rest ook, maar waarschijnlijk fietsen ze morgen weer gillend, krijsend en spugend door de polders.
BdM (9-8-2020 om 19:18)
Het is daar een complete chaos, zeker in het weekend en al helemaal op zondagmorgen. Groepen wielrenners die zich de koning van de weg wanen, met begeleidende auto's en al. Gaan niet aan de kant en gebaren dat je langzamer moet rijden en aan de kant moet. En ja ik kan het weten want juist hiervoor het tracé van Paal tot de Hedwige gereden. Je komt op die paar kilometer tal van die groepen aso's tegen. Vreselijk volk. En als ze dan in de kreukels in de berm liggen alsnog lopen gebaren dat je kalmer aan moet doen.