Weerbericht:
Bewolkt, vooral vanmiddag af en toe regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Arnemuidenaar (46) slaat agent in het gezicht bij aanhouding

Toegevoegd: 10-08-2020, 15.31 uur
Arnemuidenaar (46) slaat agent in het gezicht bij aanhouding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - Een 46-jarige man uit Arnemuiden is in de nacht van zondag op maandag op het Stationsplein in Vlissingen aangehouden omdat hij niet wilde meewerken aan een identiteitscontrole. Ook maakte hij zich schuldig aan wederspanningheid, het met geweld verzetten tegen een ambtenaar die werkzaam is in de rechtmatige uitoefening van zijn functie. Hij sloeg bij zijn aanhouding namelijk een agent in zijn gezicht.


De man had bij de politie gemeld dat er op het Stationsplein in Vlissingen iemand was aangereden. Agenten kwamen poolshoogte nemen en spraken de betrokkenen van de, wat bleek, een ‘bijna-aanrijding’ aan. Toen bleek dat er feitelijk niets was voorgevallen en de beide betrokkenen er ook geen politiezaak van wilden maken, spraken de agenten de melder aan. Omdat de man waarneembaar onder invloed van alcohol was, en hij eerder die avond al overlast had veroorzaakt door een melding te doen waar niets van klopte, besloten de agenten om hem om zijn identiteit te vragen.

De Arnemuidenaar wilde zijn identiteit niet geven en ging in discussie met de agenten waarom hij dat zou moeten vertellen. De agenten legden hem uit dat hij verplicht was om zijn identiteitsbewijs ter inzage aan te bieden zodat zij het document konden controleren. Eén van de agenten wilde het document van de man aanpakken waarop er een worsteling ontstond omdat de man de politieagent aan zijn kleding trok. De man is hierop aangehouden en zag nog kans om de politieman een klap in zijn gezicht te verkopen. Ook sneuvelde één van de portofoons van de politie.

Na zijn aanhouding is de man overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is ingesloten. De Arnemuidenaar zal vandaag worden gehoord over de feiten waarvan hij verdacht wordt. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Hij raakte niet ernstig gewond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Petra h (11-8-2020 om 09:58)
Triest gesteld met de mensen, heel triest dat alcohol normaal gevonden word bij vele. Als kippen pikken mensen naar elkaar, groot aso volk groeit met de dag.