Weerbericht:
Wisselend bewolkt en geregeld buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Man (30) pleegt vernielingen en mogelijke inbraak in café

Toegevoegd: 10-08-2020, 16.56 uur
Man (30) pleegt vernielingen en mogelijke inbraak in café
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - De politie heeft maandagochtend rond 07.30 uur een 30-jarige man uit Terneuzen aangehouden voor het plegen van vernielingen bij verschillende horecagelegenheden in diezelfde woonplaats. Ook heeft hij mogelijk ingebroken bij één van de cafe’s.


De politie kreeg een melding van een getuige dat er een man aan de deur aan het morrelen was bij een café aan het Tuinpad in Terneuzen. De melder gaf een signalement door van de verdachte en agenten zijn ter plaatse gegaan. De agenten troffen de man aan op het terras van een café. Uit onderzoek bleek dat hij mogelijk het café binnen was geweest en een rommeltje had achtergelaten. Hij zou bier hebben getapt en dit, evenals diverse flessen drank, omver hebben gegooid. Een medewerker van het café kwam ter plaatse en verklaarde dat dit niet de situatie was toen het café gesloten werd zondagavond.

Volgens de politie hebben meerdere horecagelegenheden in de buurt gemeld dat er vernielingen waren gepleegd. Sommige gelegenheden waren in het bezit van camerabeelden waarop de man die als verdachte werd aangemerkt te zien zou zijn. Deze beelden worden nog onderzocht door de politie. Alle restaurants en café’s waar vernielingen zijn aangericht hebben aangifte gedaan. Bij verder onderzoek in de omgeving werd door de agenten een elektrische fiets aangetroffen. De fiets bleek in 2015 te zijn gestolen in Arnhem. In de fiets troffen de politieagenten sporen aan die erop wezen dat de fiets gebruikt was door de aangehouden verdachte.

De man is ingesloten in een politiecellencomplex en wordt gehoord over de feiten die ontdekt zijn. Een gebruikershoeveelheid cocaïne die bij de man werd aangetroffen is door de politie in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (11-8-2020 om 11:36)
In de kreek liggen nog wat rottende karpers te wachten om opgeruimd te worden..
Bumper: (11-8-2020 om 10:27)
Vastzetten en eerst alle schade laten betalen, en eventueel eens een flink pak slaag geven dat helpt beter dan al dat wollen sokken gelul van advocaten , verdedigers, enz. Bumper;
jan (11-8-2020 om 08:40)
zet hem maar aan het werk, dat brengt wat op. dat staatskosten is weggegooid geld. laat hem maar stranden schoonmaken
bram goeree (10-8-2020 om 18:32)
die mag van mij een hele poos gaan logeren op staatskosten .daarnaast alle schade laten vergoeden .of heeft hij misschien een ''moeilijke jeugd '' gehad .dan komt hij er wellicht af met een waarschuwing