Weerbericht:
Perioden met zon en tot vrijdagavond meest droog
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 7 km

Klein explosief aangetroffen op het strand bij Breskens

Toegevoegd: 10-08-2020, 17.34 uur
Klein explosief aangetroffen op het strand bij Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

BRESKENS - Op het strand bij Breskens is vanmiddag een klein explosief aangetroffen. Een klein stuk van het strand in de directe omgeving van het explosief moest daarom ontruimd worden.


Het explosief werd rond 15.50 uur op het strand aangetroffen ter hoogte van strandpaviljoen het Halve Maentje. De politie kwam ter plaatse en heeft de aanwezige badgasten, om en nabij de 20 personen, in de directe omgeving gevraagd het gebied te verlaten. De omgeving van het aangetroffen explosief is vervolgens afgezet met rood-witlint.

Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een oud en klein explosief. Vermoedelijk is het explosief naar boven gekomen door het getij. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om te onderzoeken wat er met het explosief moet gaan gebeuren.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren