Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd

Toegevoegd: 10-08-2020, 18.35 uur
38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

DISHOEK - Bij de politie zijn de laatste tijd erg veel klachten binnengekomen van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek. De klachten gaan vooral over overlast door bestuurders van, met name, brom- en snorfietsen. Bij de eerste controle door de politie zijn in twee uur tijd 38 bekeuringen uitgedeeld.


Volgens de bewoners maken de bestuurders veel overtredingen en worden er grote hoeveelheden afval achtergelaten. Ook zouden veel van de bestuurders onder invloed van alcohol rijden. De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden. Daarom hebben ze de hulp van de politie gevraagd. Vandaag zijn agenten dan ook gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg en bij duinovergang Dishoek.

In de twee uur dat agenten de controle hielden zijn 38 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. In totaal zijn er 14 bekeuringen uitgedeeld aan brom- en snorfietsers voor het rijden op een onverplicht fietspad. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden. Eén automobilist droeg zijn gordel niet en drie fietsers kregen een bekeuring voor het vasthouden van hun telefoon. Vijf personen konden niet op de eerste vordering van de politie hun rijbewijs tonen. Dertien brom- en snorfietsers moeten hun voertuig opnieuw laten keuren na een controle op de rollentestbank.

Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Okkievuurwater (11-8-2020 om 10:28)
Vreselijk haal dat Rapaille meteen van de weg, En o ja alle gouden Rolex en kettingrukkers , ga heerlijk jullie gangentje want het hele politiekorps is uitgerukt voor andere zeer belangrijke heterdaadjes...................
Melanie (11-8-2020 om 09:43)
Poe heee wat een Rapàlje!!! Tuig van de zogenaamde richel ! Heel handig bekeken weer & schitterend nieuws voor alle Rolex & kettingrukkers, want die kunnen nu gewoon op het paardengemakje hun criminele slagje slaan, simpel doordat het hele korps achter de snelle scooters aanzit....................
Marco Middelkoop (11-8-2020 om 09:07)
@Vrijheidblijheid Wat een belachelijke reactie van uw kant. Als jongeren zich normaal gedragen is er helemaal niets aan de hand en helemaal niemand die klaagt. Of moet overlast tegenwoordig standaard geaccepteerd worden? Misschien moet u zelf eens een paar weken ervaren hoe het is als mensen geen rekening met jou houden maar gewoon doen wat ze willen.
Marco (11-8-2020 om 07:29)
Jeugdige strandgangers op een scooter die een beetje te vlot loopt, jeetje wat een misdaden.
Heidi van den Heuvel (11-8-2020 om 07:08)
ze hadden beter wat meer kunnen controleren op de parkeerplaats onderaan de bult op Dishoek,daar zijn gisteren middag scooters gestolen.
@ kees (11-8-2020 om 06:14)
Als uw dochter de wegen verkeerswet niet kent, moeten ze haar rijbewijs maar innemen....