Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd

Toegevoegd: 10-08-2020, 18.35 uur
38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

DISHOEK - Bij de politie zijn de laatste tijd erg veel klachten binnengekomen van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek. De klachten gaan vooral over overlast door bestuurders van, met name, brom- en snorfietsen. Bij de eerste controle door de politie zijn in twee uur tijd 38 bekeuringen uitgedeeld.


Volgens de bewoners maken de bestuurders veel overtredingen en worden er grote hoeveelheden afval achtergelaten. Ook zouden veel van de bestuurders onder invloed van alcohol rijden. De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden. Daarom hebben ze de hulp van de politie gevraagd. Vandaag zijn agenten dan ook gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg en bij duinovergang Dishoek.

In de twee uur dat agenten de controle hielden zijn 38 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. In totaal zijn er 14 bekeuringen uitgedeeld aan brom- en snorfietsers voor het rijden op een onverplicht fietspad. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden. Eén automobilist droeg zijn gordel niet en drie fietsers kregen een bekeuring voor het vasthouden van hun telefoon. Vijf personen konden niet op de eerste vordering van de politie hun rijbewijs tonen. Dertien brom- en snorfietsers moeten hun voertuig opnieuw laten keuren na een controle op de rollentestbank.

Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (11-8-2020 om 05:01)
Wat een misdaden tegen de mensheid lees ik in dit artikel, rijbewijs vergeten? Dat kunnen ze toch zo opzoeken op hun mooie zakcomputertje waarmee ze toegang hebben tot de personendatabase van de overheid? Gordel/helm niet dragen? Tja dom, maarja, die persoon zijn probleem als hij straks een aanrijding heeft toch? De rest kan ik nog wel inkomen, maar dit klinkt echt meer naar “tieners pesten”, express op een plek gaan staan waar veel jongeren komen; daar gebeurt altijd wel wat. Lekker makkelijk, en alsof die jongeren nou “ineens” wegblijven na deze bonnenregen..... NOT!
Harold (11-8-2020 om 01:14)
Bedankt voor deze actie. Er rijden heel veel snorfietsers met een verbrandingsmotor op het onverplichte fietspad van Vlissingen naar Westkapelle. Zowel jongeren als ouderen. En veel snorfietsers zijn opgevoerd, Fijn dat er eindelijk ingegrepen wordt. Allemaal op wok dan rijden ze weer netjes maximaal 25. En uiteraard moeten ze wegblijven van het onverplichte fietspad. Dus niet brommen en niet snorren
Bram (10-8-2020 om 23:12)
Wat een hevige misdaden zijn hier ontdekt. Heftig.
bram goeree (10-8-2020 om 22:50)
goed gedaan van de politie .niet luisteren dan betalen en niet zeuren
zeeuw (10-8-2020 om 22:07)
goed zo ga zo door met dat gajes
Mijn mening (10-8-2020 om 21:57)
Voor iedereen die klaagt dat dit een politie staat aan het worden is, het is nodig, we doen dit allemaal zelf en accepteren het ook nog eens.