Weerbericht:
Vanavond plaatselijk een bui. Maandag overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd

Toegevoegd: 10-08-2020, 18.35 uur
38 Bekeuringen bij strand Dishoek in twee uur tijd
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

DISHOEK - Bij de politie zijn de laatste tijd erg veel klachten binnengekomen van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek. De klachten gaan vooral over overlast door bestuurders van, met name, brom- en snorfietsen. Bij de eerste controle door de politie zijn in twee uur tijd 38 bekeuringen uitgedeeld.


Volgens de bewoners maken de bestuurders veel overtredingen en worden er grote hoeveelheden afval achtergelaten. Ook zouden veel van de bestuurders onder invloed van alcohol rijden. De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden. Daarom hebben ze de hulp van de politie gevraagd. Vandaag zijn agenten dan ook gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg en bij duinovergang Dishoek.

In de twee uur dat agenten de controle hielden zijn 38 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. In totaal zijn er 14 bekeuringen uitgedeeld aan brom- en snorfietsers voor het rijden op een onverplicht fietspad. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden. Eén automobilist droeg zijn gordel niet en drie fietsers kregen een bekeuring voor het vasthouden van hun telefoon. Vijf personen konden niet op de eerste vordering van de politie hun rijbewijs tonen. Dertien brom- en snorfietsers moeten hun voertuig opnieuw laten keuren na een controle op de rollentestbank.

Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (10-8-2020 om 21:46)
Mooi, alleen als ik in Terneuzen even goed oplet kom ik op een veel hogere score alleen zie ik (bijna) geen politie. Standaard is hier; niemand geeft richting aan, groot percentage op de smartphone bezig, jeugd die van alles uit ramen gooien van auto's, fietsers die zelf hun pad bepalen (doen echt maar wat) enz enz.
Kees (10-8-2020 om 21:18)
Dit hadden ook 38 waarschuwingen kunnen zijn. Bij de volgende controle is het een prent. Je dochter zal met haar brommertje per ongelijk op het fietspad rijden waar dat niet mag (zonder dit te weten). Dat is dan € 104- en zij verdiend maar € 3,75- per uur bij de supermarkt. Dat is een werkstraf van 28 uur!! Tja hoe zou het toch komen dat de agressie tegen agenten toeneemt en de mensen geen respect meer voor ze hebben.
Vrijheidblijheid (10-8-2020 om 21:08)
Wat een belachelijke actie van de politie, zwaar mierenneukgedrag. Pak de echte overlastgevers aan en niet de mensen die hun rijbewijs toevallig zijn vergeten met 33 graden. En buurtbewoners die klagen? Wat een arrogantie, zelf wonen ze luxe naast het strand en dan gaan klagen over mensen die het strand willen bezoeken? Zelf 365 dagen per jaar naar het strand kunnen en het is 2 weken zonnig en er komt volk naar het strand en dan ga je als een lafaard de politie bellen. Mensen moeten over het algemeen is iets verdraagzamer worden en niet om alles gelijk de politie bellen. Jongeren hebben tegenwoordig de keuze uit of geen leven meer zonder feestjes en chillen of je moet boete op boete pakken als je er wel gewoon alles uit wil halen.
Michelle (10-8-2020 om 19:34)
Goed gedaan politie. Ga zo door!
Jaap (10-8-2020 om 19:26)
Heel goed werk van de politie en fantastisch dat er gelijk gereageerd werd, daar kan men in Vlissingen nog wat van leren. De kans is groot dat veel tuig uit deze fijne stad uit gaat wijken naar Dishoek en andere plaatsen in de gemeente Veere, dus het is te hopen dat de politie het goed in de gaten blijft houden en er gelijk op in springt als bijv. de boulevard afgesloten is voor dit soort asofiguren.