Weerbericht:
Bewolkt en vrijwel overal droog. Morgen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeeuws-Vlaamse zedenzaak heeft maanden stilgelegen

Toegevoegd: 11-08-2020, 19.30 uur
Zeeuws-Vlaamse zedenzaak heeft maanden stilgelegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De zaak tegen de 43-jarige Terneuzense T. D. en haar 47-jarige vriend, de Aardenburger P. P., die worden verdacht van mensenhandel, verkrachting, uitbuiting, verkrachting, kinderporno en ontucht met de twee dochters van de Terneuzense, heeft de afgelopen maanden vrijwel stil gelegen. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat wel nog steeds gepland voor midden november.


De afgelopen drie maanden heeft de zaak vrijwel stilgelegen en is er dus niets gebeurd. Óf de Terneuzense kon niet, of ze was ziek, of haar advocate kon niet. Met als hoofdreden om niet te verschijnen op de diverse aangekondigde, niet- inhoudelijke, zittingen: de advocate wilde eerst en vooral zekerheid hebben dat ze door D. niet besmet kon worden. De vrouw verblijft in het Justitieel Centrum voor Somatische Zorg in Scheveningen en, zo zei haar advocate: ,,het is daar een zwijnenstal en D. heeft een resistente bacterie opgelopen''.

Verder wil de advocate dat ze een volledig en waarheidsgetrouw medisch dossier krijgt, dat ze vanwege besmettingsgevaar door die bacterie, veilig bij haar cliënte kan zijn. Dat er een persoonlijkheidsonderzoek komt en dat een onafhankelijk medicus het medisch dossier beoordeelt, want ,,het barst van de leugens.'' Volgens de advocate lijdt D. aan terminale nierinsufficiëntie, heeft ze zeer ernstige problemen met haar buikwand, lijdt ze aan verdringing en geheugenverlies en door de nierschade ook aan anorexia.

D. was dinsdag tijdens de niet-inhoudelijke behandeling niet aanwezig. Dinsdag 18 augustus gaat de rechtbank verder met een beeldverhoor van de vrouw.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (12-8-2020 om 11:13)
Aan de schandpaal in de media ermee, allebei! Geen enkele compassie met deze beesten. Verschrikkelijk voor deze meiden die levenslang hebben, ben benieuwd of wij burgers de kosten levenslang moeten betalen aan verplichte instellingen, en ook hun verlof waarbij de benen zeker genomen zullen worden! Rechter, de allerzwaarste straf aub!
jacob (12-8-2020 om 10:30)
@Johan helemaal met je eens en zijn vrouwelijke compagnon mag dit van mij ook krijgen, Beiden zijn het niet waard om op deze aardkloot rond te lopen.
ger (12-8-2020 om 09:00)
Hey johan welkom in de onrechtte wereld, wat jij wil gaat echt niet gebeuren... Het rechtssysteem in de wereld is gemaakt door mannen...
Johan (11-8-2020 om 19:58)
ik heb deze zaak een beetje gevolgd in de media. Als die P.P. daadwerkelijk schuldig is verdient hij wat mij betreft levenslang. Waar hij van verdacht wotdt, dat gaat elke verbeelding te boven. Laat de strafzaak a.u.b. snel vrrder gaan.