Weerbericht:
Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijverbod en celstraf geëist vanwege botsing

Toegevoegd: 12-08-2020, 20.53 uur
Onderzoek op de plaats van het ongeval in oktober 2018.
Onderzoek op de plaats van het ongeval in oktober 2018.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag de rechtbank in Middelburg verzocht de 20-jarige C. A. uit Roemenië een rijverbod van twee jaar en een celstaf van vijf maanden op te leggen. Hij staat terecht vanwege het veroorzaken van een aanrijding met letsel.


De zaak tegen A. werd bij verstek behandeld omdat A. zelf niet was verschenen en zijn advocaat niet door A. was gemachtigd om namens hem haar verhaal te doen. Op 10 oktober 2018 reed A. met een snelheid van 140 kilometer per uur over de Koegorsstraat tussen Terneuzen en Sluiskil. Ter plekke geldt een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur.

A. reed volgens verklaringen van getuigen wel vaker zo hard maar deze keer ging het mis. Hij passeerde een auto die voor hem reed, hield niet genoeg rechts en reed tegen een bromfietser aan. Deze 16-jarige jongen uit Axel liep daardoor blijvend letsel aan zijn elleboog op.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (13-8-2020 om 00:00)
Waarom niet snelrecht toepassen, dit persoontje zie je nooit meer terug. Advocaat zit lekker zijn zakken te vullen op kosten van de werkende burger en lacht zijn fluit uit zn broek. Te zot voor woorden.
Cookie-instellingen beheren