Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral komende nacht en morgenochtend regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Berm over 150 meter in brand bij IJzendijke

Toegevoegd: 12-08-2020, 21.02 uur
De berm stond over een lengte van circa 150 meter in brand.
De berm stond over een lengte van circa 150 meter in brand.
© Foto: Brandweer IJzendijke
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Bij IJzendijke heeft woensdagmiddag een stuk dijkrand van circa 150 meter lang in brand gestaan. De brandweer heeft de brand geblust.


De bermbrand woedde nabij de Zachariasweg - Sint Pietersdijk. De hulpdiensten werden rond 14.55 uur geïnformeerd over de brand. De brandweer van IJzendijke rukte uit om de brand te blussen. Met behulp van zowel hoge als lage druk heeft men verdere uitbreiding kunnen voorkomen en de al vlam gevatte berm afgeblust.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De brandweer wijst er op Facebook echter wel op dat weggegooide sigratten, flesjes en blikjes er eenvoudig voor kunnen zorgen dat natuur in brand vliegt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750