Weerbericht:
Zwaar bewolkt en enkele buien, morgen regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

OM: Man die partner doodstak nog niet vrijlaten

Toegevoegd: 12-08-2020, 21.08 uur
L. bracht zijn toenmalige partner in 2011 met een flink aantal messteken om het leven.
L. bracht zijn toenmalige partner in 2011 met een flink aantal messteken om het leven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, komt de 56-jarige W. L. uit Breskens nog altijd niet op vrije voeten. L. werd in 2012 veroordeeld voor het doodsteken van zijn toenmalige partner.


Vorig jaar, 24 augustus, zou L. gebruik kunnen maken van zijn voorwaardelijke in vrijheidsteling. Toen had hij twee derde van zijn twaalf jaar cel erop zitten. Die twaalf jaar cel kreeg L. in 2012 opgelegd omdat hij na een ruzie zijn toenmalige partner met messteken om het leven had gebracht. De voorwaardelijke in vrijheidstelling werd vorig jaar echter met een jaar uitgesteld omdat hij eerder in 2019 zijn nieuwe partner had mishandeld.

Dit jaar zou L. alsnog voorwaardelijk vrij kunnen komen. Omdat mogelijk te maken, moet hij wel worden opgenomen in een kliniek. Het is echter nog niet gelukt hiervoor een definitieve datum vast te stellen. Dus zolang moet L. achter de tralies blijven, zo vindt het OM. Een verzoek van de verdediging om L. in afwachting van een opname alsnog op 24 augustus vrij te laten (desnoods met een enkelband) vond geen steun bij de rechtbank gezien een eerdere escalatie.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (13-8-2020 om 12:56)
@Mijn mening "dit omkruid verdelgen" is minimaal een zeer dubieuze mening dir ook ergens midden 20e eeuw ook terug te vinden was.
Johan (13-8-2020 om 10:15)
Hoe kan iemand die in 2012 tot 12 jaar veroordeeld is dan in 2019 alweer zijn partner mishandelen? Heeft hij haar in de bezoekzaal mishandeld dan, of was hij eigenlijk al thuis met een enkelbandje?
John (13-8-2020 om 06:45)
Deze persoon zou gewoon levenslang moeten krijgen .Slachtoffer krijgt ook geen tweede kans. Waardeloze rechtspraak in dit land.
Mijn mening (13-8-2020 om 00:04)
Geen kosten aan maken en dit onkruid verdelgen, zonde van de tijd en het zal nooit wat worden.