Weerbericht:
In het westen en noorden een bui, landinwaarts meest droog maar bewolkt
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Boulevards voor 3e keer op rij weekend dicht

Toegevoegd: 13-08-2020, 19.10 uur
De boulevards gaan dicht voor gemotoriseerd verkeer.
De boulevards gaan dicht voor gemotoriseerd verkeer.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Omdat de weersvooruitzichten voor komend weekend opnieuw goed zijn, zullen voor het derde weekend op rij de Vlissingse boulevards dicht gaan voor gemotoriseerd verkeerd.


De gemeente Vlissingen heeft aan de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) gevraagd om op grond van de geldende noodverordening een aanwijzingsbesluit te nemen. Op basis hiervan kunnen de boulevards dicht en ontstaat volgens de gemeente Vlissingen meer ruimte voor fietsers en voetgangers. “Zo kunnen zij zich houden aan de noodzakelijke 1,5 meter afstand”, aldus de gemeente.

Het aanwijzingsbesluit geldt voor de Boulevards Evertsen, -Bankert en -De Ruijter. De nieuwe aanwijzing geldt op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus en loopt telkens van 13.00 tot uiterlijk 22.00 uur.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Donkere wolken = mooi weer ? (15-8-2020 om 10:18)
de weersvooruitzichten zijn inderdaad goed, voor het neerslag tekort.. Weer een duidelijk geval waarbij niet eens democratisch aangestelde figuren de feiten verdraaien om zo maar verboden op te leggen en mensen hun rechten te ontnemen op basis van onwaarheden en mooi weer spelen van incompetente lieden
AntiGSM (14-8-2020 om 19:18)
@Michelle; niet alleen gemotoriseerd verkeer, fietsers zijn minstens net zo hinderlijk!
Tisnix (13-8-2020 om 21:51)
Beter zou zijn heel die code oranje besmettingsgebied afsluiten en alle reizigers uit een oranje coronagebied verplicht testen en in twee weken quarantiene. Maar de politieke verantwoordelijken lopen gewoon weg van hun verantwoordelijkheden als een boer van een hoop stront dus doen ze he-le-maal niets.
Hermen Mulder (13-8-2020 om 21:30)
Begin van een goede trend, volhouden dit beleid om gedurende de weekeiinden een gesloten verklaring in te stellen.
Grote Smurf (13-8-2020 om 20:05)
Ik heb meerdere weer apps bekeken maar het wordt helemaal niet zo'n mooi weer wat ze wel als reden hanteren. Zaterdag maar 2 zonuren. Wie verzint dit dat daarom de boule dicht moet? Die beste man/mevrouw moet duidelijk eens wat meer naar het weer via Internet bekijken ipv naar de meeuwtjes in de lucht te staren. Zondag ook maar 5 zonuren plus er zijn al veel vakantiegangers die weer huiswaards gaan omdat er volgende week al in bepaalde provincies scholen opengaan. Dus meer dan zat ruimte op de bouie.
Michelle (13-8-2020 om 19:48)
Beter zou zijn om de boulevard altijd gesloten te houden voor gemotoriseerd verkeer.