Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweer grijpt in bij verstoking Sas van Gent

Toegevoegd: 13-08-2020, 19.39 uur
De brandweer heeft het vuurtje uitgemaakt.
De brandweer heeft het vuurtje uitgemaakt.
© Foto: Brandweer Sluiskil
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De brandweer heeft donderdagmiddag ingegrepen nadat was ontdekt dat op een weiland bij Sas van Gent een verstoking gaande was.


Bij de brandweer werd rond 13.00 uur melding gemaakt van een buitenbrand aan de Nieuw Vogelschorweg. Hierop werd de blusploeg van de post Sluiskil zonder spoed op pad gestuurd. Toen de brandweer de brandlocatie naderde, bleek de brand te woedden op een veld aan de Lange Weg.

Ter plaatse bleek dat er resten van een gewas werden verbrand. Dat gebeurde volgens de brandweer redelijk gecontroleerd maar gezien de droogte werd toch besloten de brand uit te maken. De brandweer heeft de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland ingelicht en die gaat het stoken verder afhandelen met de eigenaar van het land, zo meldt de brandweer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
A.P. (14-8-2020 om 23:42)
De avond ruikt dan zo lekker!
Frank (14-8-2020 om 00:28)
Vroeger als kind ging ik altijd kijken bij boeren in de zomer als ze aan het stoken waren.
Gespierdehulk (13-8-2020 om 20:30)
Wat een lomperik wie stook er brand bij droge conditie