Weerbericht:
Vrij warm weekeinde met af en toe onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Man veroordeeld voor afpersing en steunfraude

Toegevoegd: 13-08-2020, 19.42 uur
Man veroordeeld voor afpersing en steunfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 56-jarige B. S. uit Goes veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan zes voorwaardelijk. Ook moet hij een schadevergoeding van 37.356 euro betalen. Dit alles vanwege afpersing en steunfraude.


S. werd verdacht van steunfraude en het afpersen van in ieder geval twee mensen. Hiermee zou een bedrag zijn gemoeid van zeker 160.000 euro. Als zijn slachtoffers niet betaalden, dan zou hij enkele mannen op hen afsturen met enkele nare gevolgen voor de 'wanbetaler'.

De zaak rond een uit Goes afkomstig slachtoffer werd door de rechter bewezen geacht. Het tweede slachtoffer, een man uit Hansweert, heeft dubbel pech: in zijn geval oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende wettig bewijs was. S. werd in deze zaak vrijgesproken. Het geld dat hij aan S. zou hebben betaald, 80.000  euro, moet hij via de burgerrechter terug zien te krijgen.

De gemeente Goes claimt op haar beurt nog een bedrag van 152.000 euro omdat S. jarenlang niet al zijn verdiensten had opgegeven en zodoende onterecht een bijstandsuitkering kreeg. Er was een gevangenisstraf van drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren