Weerbericht:
Bewolkt, lokaal mist maar geleidelijk steeds meer zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Taakstraf vanwege vernieling door Tholenaar

Toegevoegd: 14-08-2020, 15.54 uur
Taakstraf vanwege vernieling door Tholenaar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een taakstraf van vijftig uur. Die straf heeft de rechtbank in Middelburg vrijdag wegens een vernieling opgelegd aan de 50-jarige A. H. uit Tholen. Het vonnis was overeenkomstig de eis.


Midden oktober vorig jaar was H. het - volgens H. dan - treiterende en intimiderende gedrag van zijn buurman meer dan zat. Die had maar weer eens zijn auto pal voor H.'s deur gezet en dat was de bekende druppel. H. pakte een hamer, ging ermee naar de buren en sloeg ermee op de deur. De deur ging open, de buurman verscheen in de deuropening en H. dreigde hem 'kapot te maken'. De buurman dan. Maar dat was volgens H. geen dreigement geweest, maar eerder een scheldpartij.

De deur raakte beschadigd en H. werd dan ook veroordeeld voor vernieling. Dat H. zich ook nog schuldig had gemaakt aan een poging doodslag door de buurman met de hamer te slaan, vonden zowel de officier van justitie als de rechtbank niet bewezen. Immers: de buurman had niets gemerkt en niemand had H. zien slaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren