Weerbericht:
Buien, langs de kust veel wind. Overdag later droger. Woensdag grijs en kil
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Steekpartij Terneuzen was noodweerexces

Toegevoegd: 14-08-2020, 16.03 uur
Onderzoek op de plaats delict begin mei in Terneuzen.
Onderzoek op de plaats delict begin mei in Terneuzen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geen poging doodslag maar noodweerexces. Geen rechtsverolging dus voor de 34-jarige E. B. uit Terneuzen die terecht stond voor het neersteken van de voormalige partner van zijn vriendin.


B. - een van nature rustige man - zat begin mei op straat de uitlaat van zijn tantes auto te repareren, toen plotseling de ex-partner voor zijn neus stond. Geheel uit het niets kreeg hij een trap tegen zijn hoofd en de ex nam de benen. B. rende hem achterna en bij een bushokje vond de tweede confrontatie plaats. De beduidend grotere en sterkere ex haalde uit om kennelijk weer een flinke dreun uit te delen toen B. met een mes in zijn borst stak.

De ex werd met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Gent gebracht waar hij met spoed werd geopereerd. Volgens de raadsman van B. had zijn cliënt uit noodweer gehandeld. De rechtbank in Middelburg ging hier in mee en ontsloeg B. vandaag van rechtsvervolging.

Er was een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijk celstraf van vier maanden en twee maanden cel geëist. B. zat deze straf al uit in voorarrest.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RB (16-8-2020 om 09:42)
@Michel Trol..wie is er hier nou vooringenomen als je je betoog begint met de tekst zullen we er anders voor het gemak eens van uitgaan. Je bent zelf de grootst opgeleide trol..
Michel (16-8-2020 om 02:19)
Zullen we er anders voor 't gemak eens van uitgaan dat de rechter die wél inhoudelijk bekend is met het dossier en die bovendien een lange en zware studie over de Nederlandse wet- en regelgeving heeft afgerond een beter oordeel kan vellen dan een stel niet ter zake opgeleide en vooringenomen hvzeeland trollen die zich baseren op een drietal door een journalist bij elkaar gerammelde zinnetjes? Danku
Piet (15-8-2020 om 11:48)
Welkom in nederland !!!
RB (15-8-2020 om 11:13)
@ Terneuzens.Zal wel meevallen er die doodschop als je er nog achter aan kan lopen met een mes toch. Voor de rest zeker eens met je, geen compassie voor die ex.. @ @RB, graag goed lezen hij heeft geen klappen gekregen, hij heeft 1 schop gegeven en dreigde daarna 1 klap te geven, maar had het mes toen al in zijn borst hangen..
Beerput NL (15-8-2020 om 09:49)
zo ziet noodweer er altijd uit, mensen achterna rennen met een mes, dat moet wel noodweer zijn.
Terneuzenaar (15-8-2020 om 09:20)
RB, nee je moet je lekker laten aftuigen met de doodschop die de ex al gaf. Moedig om op te komen en te handelen. Het steken had ik dan weer niet gedaan maar heb geen enkele compassie met de ex partner. Hij zal het voortaan in ieder geval wel laten. Hoop dat B. nu rustig aan auto’s mag sleutelen.