Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Cel- en taakstraf geëist voor seks met meisje (14)

Toegevoegd: 14-08-2020, 16.12 uur
Cel- en taakstraf geëist voor seks met meisje (14)
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 36-jarige D. S. uit Kerkrade is vrijdag in Middelburg een gevangenisstraf van 154 dagen plus 146 dagen voorwaardelijk plus een taakstraf van 200 uur geëist voor het hebben van seksuele gemeenschap met een nog maar net 14-jarig meisje uit de gemeente Sluis.


S. liep al in 2018 rond in Maastricht op 'Magic Maastricht' en ontmoette daar het meisje. Er ontstond tussen S., zijn echtgenote en het meisje een zekere band en het meisje was altijd welkom om over haar problemen te praten. Dat deed ze dan ook regelmatig, zij het via beeldbellen. Als het nodig was ging S. haar echter ook halen zodat ze bij hen thuis kon logeren.

Op enig moment ontstond er tussen S. en zijn echtgenote frictie. S. raakte in de stress en ging een stukje rijden. Naar Sluis. Daar boekte hij een hotel en het meisje bleef die dag ook bij hem slapen. Volgens hem was er die nacht niets gebeurd. Bij een tweede overnachting had S. wel seks met het meisje. Hij stopte daar - volgens eigen zeggen mee - toen hij plots besefte dat hij fout bezig was.

Een medewerker van het hotel vertrouwde de situatie niet helemaal en belde de moeder van het meisje. S biechtte bij haar ouders op wat hij had gedaan en de zaak kwam aan het rollen. S. verdween vijf maanden achter de tralies. Hij stond vandaag terecht in de rechtbank van Middelburg. Daar bleek het meisje een andere versie van het verhaal te hebben: S. had volgens haar meerdere keren seks met haar gehad en als ze in de auto zaten, had hij ook niet altijd zijn handen aan het stuur gehouden.

De raadsman van S. betoogde dat de verklaringen van het meisje nogal eens wisselden en soms ook nogal tegenstrijdig waren. Dat zou volgens hem tot vrijspraak moeten leiden. In de slachtofferverklaring van de moeder van het meisje kwam duidelijk de woede naar boven: "Je bent krankzinnig, je hebt met indoctrinatie een spelletje met haar gespeeld. Ze was verliefd op je. Zij was ons zonnetje en nu is het nacht. Puur vieze lust."

Uitspraak 26 augustus.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (15-8-2020 om 08:38)
dit soort tuig kan nooit genezen, waarschijnlijk werkt castratie , maar het rechtssysteem is niet gebaseerd om in de toekomst slachtoffers te beschermen zal dus waarschijnlijk nooit gebeuren in dit systeem wat door mannen is opgezet.
jacob (14-8-2020 om 18:22)
Je blijft ten allen tijde met je poten van een minderjarig kind af. En de straf die nu wordt opgelegd? schandalig van mij mag deze klootzak 15 jaar de bak in. Als volwassene kan je altijd een inschatting maken en niet als je al op het punt staat om intiem te worden met zo'n kind. Gewoon walgelijk en ook zijn echtgenote zag dit aankomen en dan begrijp ik niet dat zij niet heeft ingegrepen.