Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Noodverordening aangepast vanwege illegale feesten

Toegevoegd: 14-08-2020, 18.12 uur
Noodverordening aangepast vanwege illegale feesten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een extra artikel in de nieuwe corona-noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) moet ervoor zorgen dat beter opgetreden kan worden tegen illegale feesten.


De afgelopen tijd zijn op verschillende plaatsen situaties geweest waarbij sprake was van (beginnende) illegale feesten. Dat gebeurde onder meer bij Dishoek, Sint-Maartensdijk, Rilland en Vlissingen. De Veiligheidsregio wil het risico op coronabesmettingen zoveel als mogelijk voorkomen en daarom dit soort illegale samenkomsten en feesten snel kunnen beëindigen. “Uit voorzorg wordt daarom dit artikel aan de noodverordening toegevoegd”, zo legt de VRZ uit.

“Politie en handhavers kunnen met deze regel ingrijpen wanneer zij iemand treffen die geluidsapparatuur bij zich heeft met de bedoeling om deze te gebruiken bij bijvoorbeeld een illegaal feest. Wanneer er situaties zijn waarbij sprake is van besmettingsrisico’s door grotere groepsvorming of als daar kans op is, kan op basis van dit artikel eerder worden gehandhaafd”, zo vertelt de Veiligheidsregio.

De VRZ benadrukt dat de toevoeging een extra instrument is naast de andere regels die er al zijn. “Er is daarmee geen sprake van een totaalverbod op het bij je hebben van audioapparatuur”, zo zegt de VRZ. De nieuwe noodverordening staat op de site van de Veiligheidsregio.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mieke (19-8-2020 om 17:40)
Ja, ex-Middelburger, met je eens. Zouden ze expres zo warrig en inconsequent zijn zodat mensen niet weten waar ze aan toe zijn. Al dat angst aanjagen vind ik zeer merkwaardig.
ex-middelburger (17-8-2020 om 22:13)
@Peter, we leven momenteel al in een dictatoriaal land, heb jij dat nu nog niet door? Open je ogen en kijk om je heen. Politici die zomaar wat doen op ongefundeerde beweringen van de "professoren" die nergens op gebaseerd zijn. Maskers laten dragen waar je juist ziek van kan worden, doordat de (r)overheid je stofmaskers of lapjes stof op wilt laten zetten welke het vocht lekker vasthouden. Hierdoor kun je juist sneller besmet worden! Burgemeesters die steeds meer dictatoriaal willen optreden. Kijk naar de cijfers, het RIVM spreekt zich zelfs helemaal tegen. Deze Corona heeft andere doelen en is bij lange na niet zo dodelijk als ze je willen laten geloven. Let op ik zeg niet dat het niet dodelijk is, maar wel vele minder als dat ze zeggen!
Pieter (16-8-2020 om 09:38)
Peter, dat we dan gelukkig bij jouw terecht kunnen met vragen over de wet, jij kent de wet toch, tenminste dat schrijf je zelf hoor.
Peter (16-8-2020 om 07:11)
Mijn punt leg ik toch uit? Het is nogal makkelijk om als totale leek ACHTERAF commentaar te leveren vanaf de ZIJLIJN over een situatie waar je zelf niet bij was. Het is maar goed dat de mensen die hier reageren niet bij het OM of de Politie werken want anders kreeg je een zeer geweldadige facistische politie staat onderleiding van een zeer dictatoriaal volkstribunaal wat geen enkele tegenspraak dult, geen respect heeft voor de grondwet en andere internationale verdragen, en het volk onderdrukt met harde hand.
@ peter (16-8-2020 om 00:26)
Als toch niemand die wet kent, wat is dan precies je punt?
Nel (15-8-2020 om 17:34)
Wow Peter wat een geweldig mens moet jij zijn! Het lijkt me juist dat jouw leven bijzonder saai en totaal on-interressant is. Wat een slap geklets. Wel fijn trouwens dat jij de wet dan wel kent, we bouwen helemaal op jouw nu natuurlijk. Droom lekker verder of kom eens van je roze wolk af en leef het werkelijke leven. Op welke planeet woon je?
Cookie-instellingen beheren