Weerbericht:
Wolkenvelden, vooral komende nacht en morgenochtend regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

KNMI: Code oranje in Zeeland vanwege buien

Toegevoegd: 16-08-2020, 16.22 uur
KNMI: Code oranje in Zeeland vanwege buien
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het KNMI heeft haar waarschuwing voor de buien van vanmiddag en vanavond uitgebreid naar code oranje. Eerder werd al code geel afgekondigd.


Nog tot en met 19.00 uur moet volgens het KNMI rekening worden gehouden met onweersbuien die lokaal gepaard kunnen gaan met hagel (2 tot 4 centimeter). Ook is er kans op windstoten tot 75 kilometer per uur en mogelijk veel neerslag in korte tijd. De buien hebben inmiddels Zeeuws-Vlaanderen bereikt. Het KNMI adviseert maatregelen te nemen om schade en/of letsel te voorkomen. "Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen", zo adviseren de meteorologen.

De code oranje geldt ook voor het westen van Noord-Brabant. Voor de rest van het land geldt nog altijd code geel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750